Яке сьогодні свято 24 травня / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Православна церква України 24 травня за новим стилем вшановує преподобного Симеона Стовпника, мученика Мелетія Стратилата і ще 1218 воїнів. За старим стилем у свято сьогодні згадують засновників старослов'янської мови Кирила і Мефодія, а також мученика Мокія Амфіпольського.

День Кирила і Мефодія здавна вважається вдалим для будь-якого навчання, освоєння нових навичок, запам'ятовування. У школярів і студентів успішно проходять іспити. У свято 24 травня можна освоювати нові навички і проходити курси.

Наші предки на це народне свято припиняли посівні роботи. Згідно з прикметами, посаджені сьогодні рослини загинуть від поганих погодних умов. День був присвячений іншим турботам - випасу худоби, лагодженню інвентарю, закупівлям на ярмарках.

Відео дня

Дівчата цього дня не працювали, а збиралися на дівич-вечір. Разом із подругами плели вінки, вишивали рушники, ворожили на долю і обговорювали наречених.

У народне свято 24 травня було заведено збирати цвіт шипшини, який з'являється до кінця місяця. З нього варили чай і використовували в народній медицині. Шипшиновий чай вважався дуже корисним і лікувальним напоєм.

24 травня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Близнюки. Іменинники цього дня за характером розумні, винахідливі та хитрі. Вміють налагоджувати корисні контакти і знаходити для себе вигоду в будь-якій ситуації. Не бояться ризикувати і брати участь у суперечках, бо впевнені у своєму успіху. Вони дають хороші поради.

24 травня свято Україна / фото Engin Akyurt, Pixabay

Що не можна робити 24 травня

Невдалий день для дорогих покупок - високий ризик розчаруватися.

Не скаржтеся на свої проблеми, не сумуйте і не згадуйте старі образи, інакше ситуація тільки погіршиться.

Не варто цього дня садити і пересаджувати рослини. За прикметою, посаджені сьогодні культури поб'є град або погубить мороз.

Не приймайте поспішних та емоційних рішень - пізніше пошкодуєте.

Прикмети погоди 24 травня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • Спекотна і суха погода сьогодні віщує посушливе літо.
  • Квіти посеред дня закрилися - до скорого дощу.
  • Коні та корови не хочуть виходити на випас - до негоди.
  • Якщо вранці на траві багато роси, то найближчі дні будуть теплими і сонячними.
  • Ранковий туман віщує дощове літо.
  • Дощ 24 травня - хороша прикмета. Буде багатий урожай овочів і зерна.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: