Яке сьогодні свято 27 березня / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Православна церква України 27 березня за новим стилем вшановує мученицю Матрону Солунську і преподобного Іоанна Прозорливого. За старим стилем у свято сьогодні вшановують небесного покровителя Європи Бенедикта Нурсійського.

У народне свято 27 березня наші предки доглядали за тваринами. У великої худоби наприкінці місяця з'являлося перше потомство і починався період линьки. Наші предки прибирали в хліві, додавали в корм першу весняну траву, вигодовували телят і козенят.

Ще однією турботою в це народне свято були городні клопоти. Дата вважається вдалою для посіву будь-яких овочів і висадки розсади. У садах пора садити молоді дерева і обприскувати старі. Усе посаджене сьогодні дасть гарний урожай.

Відео дня

Свято 27 березня вважається дуже вдалим для покупок і обновок, ремонту, поповнення запасів. За повір'ями, якщо в цю дату купити щось нове в житло або замінити стару зламану річ на нову, то в домі буде достаток і ситість. А обновки довго прослужать і тішитимуть.

Сьогоднішній день вдалий для залучення в сад перелітних птахів і заповнення годівниць, а також для купівлі пташенят господарських птахів.

27 березня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Овен. Іменинники цього дня обдаровані та неординарні, мають багато талантів. У них бунтарський темперамент. Ці люди не бояться виділятися з натовпу. Мають власну думку з будь-якого питання, а пересперечатися з ними неможливо. У спілкуванні вони ідеалісти й романтики. Схильні до красивих, але нерозважливих вчинків.

27 березня свято України / фото Kati, Pixabay

Що не можна робити 27 березня

Не викидайте залишки хліба та їжі у відро для сміття, а згодуйте птахам і бездомним тваринам.

Не варто цього дня сваритися, сперечатися з близькими, ображати їх. Усі конфлікти матимуть дуже серйозні конфлікти.

Не можна лякати і ображати птахів, а також різати на м'ясо домашню птицю.

За можливості не користуйтеся ножами, ножицями, сокирою, косою та іншими гострими предметами - підвищується ризик порізів і ран.

Прикмети погоди 27 березня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • Ранковий туман віщує прохолодний квітень.
  • Хмари високо і швидко пливуть - до погожої погоди.
  • Розцвіли кульбаби - морозів більше не буде.
  • Якщо на ліщині вже з'явилися сережки, то вже можна сіяти редис і зелень.
  • Річки не розлилися - до спекотного і посушливого літа.
  • Кінь не хоче виходити на вулицю - до негоди.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: