Яке сьогодні свято 5 липня / фото Myriams-Fotos, Pixabay

Православна церква 5 липня вшановує пам'ять мучеників Галактаіона, Іуланії та Євсевія Самосатського. Ця дата вважається вдалою для лікування алкоголізму.

Свято 5 липня вважається вдалим для збору пряних і лікарських трав. Також в цей день можна збирати і їсти сезонні ягоди і овочі. Всі рослини сьогодні вважаються вдвічі кориснішими.

Селяни в Ульянин день займалися повторним посівом зелені і редиски, підгортали картоплю, збирали урожай ягід. Також в це народне свято обробляли город від шкідників. Для цього рвали листя помідорів і хрону, кропиву, зубчики часнику. Трави утрамбовували в бочці і заливали водою. Через тиждень був готовий настій від комах і грибка. 

Відео дня

Наші предки в народне свято 5 липня збирали купальницю - багаторічну польову рослину з красивими жовтими квітками. З неї виготовляли віники для лазні. Також купальницю люблять їсти корови і коні. Також для банки плели березовий віник, який давали молодятам. Вважалося, що якщо молоді з ним попаряться, то ніколи не розлучаться.

Народжені 5 липня люди дуже енергійні, ніколи не сидять без діла. Не вміють і не дозволяють собі відпочивати. Вони дуже розумні і кмітливі. Добре розбираються в людях і відразу розпізнають нещирих і нечесних особистостей. У них багато хобі та талантів.

Що не можна робити 5 липня

Закоханим в цей день не варто надовго відлучатися і проводити час порізно. Краще бути поруч один з одним - тоді кохання зміцніє.

День невдалий для покупок і поїздок.

Категорично не можна сьогодні обманювати, розкривати чужі секрети і обговорювати людину за спиною, інакше і самі станете жертвою обману.

У Євсєїв день не можна пити алкоголь. За давніми віруваннями, хто вип'є спиртне сьогодні, той у майбутньому може захворіти на алкоголізм.

Також в цей день не можна ризикувати, грати в азартні ігри, починати ризиковані справи і сподіватися на везіння.

Прикмети погоди 5 липня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо на каменях з'явилися краплі вологи, то скоро піде дощ.
  • До обіду погода сонячна, а після полудня згустилися хмари - до негоди в липні.
  • Ранковий туман віщує сиру погоду і високу вологість повітря.
  • Низькі чорні хмари в цей день віщують погіршення погоди.
  • Блискавка виблискує - до вітряної і дощової погоді найближчими днями.
  • Якщо ввечері на траві з'явилася роса, то наступний день буде ясним.
  • Сильна спека в цей день обіцяє хороший урожай зернових в цьому році.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: