Яке сьогодні свято 6 листопада / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Православна церква України 6 листопада за новим стилем вшановує пам'ять святого Константинопольського архієпископа Павла Сповідника, преподобного Луку з Києво-Печерських печер і мучениць Олександри, Клавдії, Єфросинії та Матрони. За старим стилем церква 6 листопада День вшановує ікону Божої Матері "Всіх скорботних Радість".

У давні часи зими були ранніми, а в листопаді часто лежав перший сніг. Річки вже покривалися першим тонким льодом. Наші предки вірили, що замерзлий в свято 6 листопада лід пролежить до початку весни. Рибалки готувалися до підлідної риболовлі - оглядали і лагодили снасті, діставали льодоруби. У Павлів день у рибалок буде хороший і смачний улов.

У народне свято 6 листопада наші предки зверталися до ікони Богородиці "Радість скорботних" або будь-якого іншого святого образу Богоматері. Люди вірили, що Божа Матір кожному віруючому принесе заспокоєння, зцілення від хвороб і допомогу у важкій життєвій ситуації. Тільки після молитви робили інші справи.

Відео дня

Це народне свято здавна вважається вдалим для рукоділля. У давні часи люди вірили, що Богородиця благословить умілих рукодільниць. День присвячували вишивці, прядінню і ткацтву. У цей період починало рано темніти, тому жінки для освітлення хати використовували світець і лучину.

Дата 6 листопада здавна вважається вдалою для позбавлення від шкідників в будинку і господарських будівлях. Чоловіки в цей день обкурювали льохи полином або сірчаною шашкою.

6 листопада - знак Зодіаку

Народжена 6 листопада людина за знаком Зодіаку - Скорпіон. За характером іменинники цього дня дуже прямолінійні і щирі. Завжди намагаються відповідати взаємністю оточуючим. Володіють хорошим почуттям гумору, не ображаються на жарти і оптимістичні по натурі. Найбільшим недоліком іменинників 6 листопада є відсутність сили волі і самоконтролю.

6 листопада свято Україна / фото УНІАН

Що не можна робити 6 листопада

Не можна в цей день починати нові справи, займатися важкою фізичною працею, братися за довгострокові і масштабні проекти.

Невдалий день для фінансових справ. Не можна здійснювати великі покупки, робити ставки і грати в азартні ігри, вкладати особисті гроші в бізнес. Заборонено давати гроші в борг і брати кредити, інакше фінансова ситуація сильно погіршиться.

Незаміжнім дівчатам не варто проводити весь день на самоті, інакше буде важко знайти нареченого.

Категорично заборонено в цей день давати обіцянки, які не зможете виконати.

Прикмети погоди 6 листопада

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Цвіркуни і цикади співають вечорами - до потепління.
  • Ворони збираються у великі зграї - до раннього снігопаду в цьому році.
  • У білок шерсть потемніла - наближається похолодання.
  • Якщо з'явилося багато синичок, то зима буде ранньою.
  • Снігопад 6 листопада віщує сніжну зиму.
  • Якщо вітру немає, то скоро похолодає.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: