День медика 2023 / фото УНІАН, Олег Божко

День медика, або День медичного працівника - професійне свято всіх працівників сфери охорони здоров'я. Щороку всіх українських медиків вітали у третю неділю червня. Але, починаючи з цього року, дата свята змінилася і День медика в Україні тепер відзначають 27 липня. Побажайте в цей день медикам міцного здоров'я і подякуйте за їхню важку та безцінну працю. 

День медика 2023 в Україні - історія та нова дата свята

Відзначати День медика почали ще в Радянському Союзі - в 1980 році датою для цього свята вибрали третю неділю червня. У 1994 році, у вже незалежній Україні, свято також офіційно затвердили в цей день.

У 2023 році День медика повинен бути 18 червня. Але в цьому році дата свята змінилася - згідно указу президента України від 13 червня 2023 року День медичного працівника в Україні тепер відзначають щороку 27 липня.

Відео дня

Нагадаємо, що офіційне міжнародне свято - Міжнародний день медика - відзначають у перший понеділок жовтня.

Як привітати з Днем медичного працівника 

З Днем медика вітають лікарів, медсестер і медбратів, парамедиків, фельдшерів, акушерів, лаборантів, санітарів - всіх працівників сфери охорони здоров'я. Багато з них в цей день, як правило, знаходяться на своєму "бойовому" посту - хтось в тилу, а хтось - на передовій. Зараз, під час війни медики виконують неймовірно важливу роботу, щодня рятуючи тисячі життів і часто ризикуючи своїм власним.

День медика - це можливість висловити подяку і повагу за їхню важку працю, витривалість, терпіння і доброту. Привітати медиків можна теплими словами або донатом на медичні потреби, яких у воєнний час предостатньо. 

Привітання з Днем медика - красиві побажання

З Днем медика! Бажаю не тільки піклуватися про здоров'я оточуючих, а й берегти своє. Нехай життя обдарує вас щасливими моментами і приємними спогадами, розумінням і вдячністю людей. Успіхів у вашій справі і гарного настрою!

***

В день найкращих лікарів

вітаю наших докторів!

Бо надважка робота в вас -

Життя рятуєте повсякчас.

Бажаю вам на кожен день утіхи

нехай мине підступне лихо.

Хай радість кожен день дарує,

а ангелок хай вас пильнує!

***

З Днем медичного працівника! Успіхів у вашій благородній і потрібній справі, здоров'я, любові, тепла і всього, що включає слово "щастя". Нехай вдома і на роботі завжди все буде гладко.

***

День медичного працівника -

Це, справді, свято всенародне.

На честь людей, в чиїх руках

Священне діло, благородне.

Здоров'я нації, народу –

Державна справа нелегка,

Але ця справа звіку-зроду

Є суттю й медпрацівника.

***

З Днем медика! Від щирого серця бажаю величезного здоров'я, успіхів у роботі, вдячних пацієнтів, і щоб робота приносила не тільки користь, але і радість, а також фінансове благополуччя. Будьте щасливі, активні, улюблені і позитивні завжди!

***

Вітаю із Днем медичного працівника! Немає на світі роботи важливішої, аніж допомагати людям, рятувати їхнє здоров’я та життя. Бажаю вам неважких буднів, добрих пацієнтів, спокою та гордості за свою працю. Нехай усі медики працюють під мирним небом, а вдома вас зустрічають рідні люди!

***

Вітаю з Днем медичного працівника! Бажаю, щоб ваші надії і мрії збувалися. Щоб радість від заняття улюбленою справою приносила натхнення і стимул. Щоб кожен робочий день був кроком у бік професійного зростання і розвитку. Будьте щасливі, здорові та успішні!

Листівки з Днем медика

Привітання з Днем медика / листівки УНІАН

***

Листівки з Днем медика / УНІАН

***

З Днем медика - листівки / УНІАН

***

Привітання з Днем медика / листівки УНІАН

Раніше ми публікували, коли свята і вихідні в серпні 2023 і що будемо відзначати.

Вас також можуть зацікавити новини: