Коли Вознесіння Господнє в 2021 році / фото likorg.ru

Щорічно християни відзначають Вознесіння Господнє і радісно святкують цей день. Це свято не менш важливе, ніж Різдво і Великдень, адже пов'язане з однією з найголовніших подій в біографії Ісуса Христа. Згідно зі Святим Писанням, на 3 день після своєї смерті Ісус чудесним чином воскрес і являвся своїм учням, даючи останні уроки. На 40 день після воскресіння він постав перед апостолами в Єрусалимі і вознісся на небо.

Коли відзначається Вознесіння у 2021 році

Читайте такожЩо приготувати на Вознесіння Господнє 2021: святкове менюВознесіння Христове завжди відзначається через 40 днів після Великодня і завжди випадає на четвер. У 2021 році Великдень був пізнім і відзначався 2 травня, а Вознесіння православні відсвяткують 10 червня. Католики відзначили свято 13 травня. Вихідний в цей день не передбачений.

Як відзначити Вознесіння і що не можна робити

Традиційно у дванадесяті (тобто пов'язані з біографією Христа) свята супроводжуються церковною службою. Закінчується великодній період, звучать останні великодні співи, а люди перестають вітатися словами "Христос Воскрес!". Віруючі відвідують службу або моляться вдома. У цей день можна вживати будь-яку їжу.

фото ua.depositphotos.com

У народі в це свято асоціюється з остаточним настанням літа. Часто на Вознесіння водять хороводи, влаштовують гуляння на честь майбутнього врожаю. Господині пекли хлібні коржі у формі сходів і святкували з рідними. У цей день не можна відмовляти в допомозі нужденним і бідним. Також не варто лаятися, сваритися, лихословити. За народними повір'ями, у Вознесіння не можна стригтися, кричати на вулиці, працювати на городі і укладати шлюб. В цілому в це свято не рекомендується працювати з дому.

Молитви на Вознесіння

У цей день славлять вознесіння на небеса Ісуса, просять здоров'я і прощення гріхів. Вдома біля ікони можна прочитати молитву на Вознесіння.

«Господи Ісусе Христе, що зійшов з Небес для порятунку нашого і направив нас на шлях істинний! У такий світлий і ясний день Божественного сходження Твого на небеса земля святкує і радіє, радіє небо, люди славлять Тебе. Допоможи ж і нам, слабким і грішним, пробуди нашу совість і визволи від гріхів і спокус. Дозволь же нам жити праведним життям, Тобі Господу і Богу Нашому служити і вихваляти, відмовитися від уз плоті і пройти шлях митарства, досягти небесних обителей Твоїх, з Ангелами і архангелами і всіма святими славити ім'я Твоє з Твоїм Отцем і Пресвятим Духом, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь ».

Вам також може бути цікаво: