Сильні молитви на Трійцю: як молитися про благословення та прощення гріхів

4 червня віруючі можуть прочитати молитву на Трійцю, і Господь почує вас, якщо слова будуть виголошені від щирого серця.

Трійця - це найважливіше християнське свято червня, яке об'єднує всіх християн. Цього року Трійця святкується 12 червня. У цю дату небеса чують молитви і прохання від віруючих. Молиться потрібно в церкві біля ікони Трійці, або вдома, наодинці з собою. У людини, що молиться, мають бути чисті помисли, без зловтіхи або жадібності в душі.

За день до свята відзначається Троїцька поминальна субота. У цей поминальний день молитися можна тільки про покійних.

Молитва на Трійцю про покійних

Пом'яни, Господи Боже наш, у вірі і надії живота вічного преставльшагося раба твого, брата нашого (ім'я), і як благий і чоловіколюбець, отпущяй гріхи, і споживай неправди, ослаби, прости і прости вся вільна його гріхи і мимовільна, визволи Його вічні муки і вогню, і даруй йому причастя і насолоду вічних твоїх благих, уготованих люблячим тебе: аще бо і згріши, але не відступи від тебе, і несумненно у отця і Сина і Святого Духа, Бога тебе в трійці славімаго, верова, і одиницю в Трійці і Трійцю в єдності, православно навіть до останнього свого подиху сповіда.

Тим же милостивий тому буди, і віру, яже в тебе замість справ вмені, і зі святими твоїми яко щедрий упокій: несть бо людини, іже поживе і не згрішить. Але ти єдиний єси крім усякого гріха, і правда Твоя, правда на віки, і Ти єси єдиний Бог милостей і щедрот, і людинолюбства, і Тобі славу возсилаємо Отцю і Сину і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь

Сильна молитви на Трійцю "Царю Небесний"

ЦАР Небесний, Утішитель (Радник, Наставник), Дух істини, скрізь сущий (що знаходиться) і все наповнює (присутністю своїм), скарб благ і Подавець життя, прийди і оселися в нас, очисти нас від усякого гріха і спаси, Преблагий, душі наші.

Молитва на Трійцю про заміжжя

О, Всеблагий Господи, я знаю, що велике щастя моє залежить від того, щоб я тебе любила всією душею і всім серцем Моїм, і щоб виконувала у всьому святу волю Твою.

Керуй же Сам, О Боже мій, душею Моєю і наповнюй серце моє: я хочу догоджати Тобі Одному, бо Ти творець і Бог мій.

Збережи мене від гордості і самолюбства: розум, скромність і цнотливість нехай прикрашають мене. Неробство противна тобі і породжує пороки, подай же ми полювання до працьовитості і благослови труди моя. Бо ж Закон Твій наказує жити людям в чесному шлюбі, то приведи Мене, Отче Святий, до цього, освяченому Тобою, звання, не для догоди жаданню моєму, але для виконання призначення Твого, бо Ти Сам сказав: недобре людині бути одному і, створивши йому дружину в помічницю, благословив їх рости, множиться і населяти землю.

Почуй смиренну молитву мою, з глибини дівочого серця тобі возсилаємо; дай мені чоловіка чесного і благочестивого, щоб ми в любові з ним і в злагоді прославляли тебе, милосердного Бога: Отця і Сина і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь

Молитва на Трійцю про благословення і прощення гріхів

В ім'я Отця-Бога, Сина і Духа Святого молимо про всепрощення і помилування в день світлий і святковий. Тричі єдиний Отець наш Небесний, підносимо слова радості в цей святковий день, знаходимося в домі твоєму і вклоняємося образам в надії на повчання і позбавлення від хвороб і гріхів, наші душі обтяжливих.

Проголошуємо віру істинну та передаємо з вуст в уста слова подяки за життя наші в добро і милості Твоєї. Молимося за кожного на землі живе, під твоїм поглядом живе. Благослови, Господи, на життя праведне в милості і благості. Дай нам, Боже, прожити її в шануванні Тебе та у вихованні дітей за заповітами твоїм незаперечним і єдино праведним. Амінь.

Вас також можуть зацікавити новини: