Яке свято сьогодні 21 вересня / фото УНІАН

Православна церква України 21 вересня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70 Кодрата Афінського, грецького проповідника. У цей день вшановується пам'ять святого мученика. За старим стилем цього дня відзначали Різдво Пресвятої Богородиці, яке також відоме під назвами Осенини та Друга Пречиста. Цього дня віруючі згадують чудове народження Марії у літньої бездітної пари.

У народне свято 21 вересня наші предки вважали землю особливо родючою, і обов'язково працювали на городі та в саду. Головними турботами в цей період були посів озимих культур та удобрення землі гноєм, а також підготовка багаторічників до зимівлі.

В свято 21 вересня Різдво Пресвятої Богородиці обов'язково відвідували богослужіння. Це свято в народі дуже поважали. Українці шанували Богородицю як заступницю та захисницю всіх жінок, покровительку матерів та цілительку хвороб.

Відео дня

Діві Марії молилися за народження дитини, оскільки сама вона народилася у літньої пари. Люди вірили, що Богородиця обов'язково відгукнеться на молитву і пошле дитя навіть тим жінкам, які втратили надію завагітніти. А вагітні моляться Марії про легкі та успішні пологи.

У це народне свято була традиція, за якою молодят відвідували їхні батьки. Молода дружина готувала частування для свекрухи та свекра, а чоловік пригощав тестя та тещу. Батьки дивилися на побут та господарство молодих, давали поради.

21 вересня - знак Зодіаку

Народжені 21 вересня люди за знаком Зодіаку - Діви. Вони дуже розумні та амбітні, прагнуть великих звершень. Для них дуже важлива самореалізація. Якщо вони не досягають успіху, то почуваються нещасними. Стійко переносять будь-які труднощі та нестачу грошей, але важко приймають критику та знецінення досягнень.

Свято 21 вересня Україна / фото pixabay.com

Що не можна робити 21 вересня

Якщо запалюєте вогонь в цей день, то будьте з ним обережні і не залишайте полум'я без нагляду. У цей день підвищений ризик пожежі.

Не можна носити старе, незручне і брудне взуття сьогодні.

Батькам не рекомендується купати дитину сьогодні.

Не можна ділитися хлібом з чужими людьми сьогодні, але можна розділити його з рідними.

Прикмети погоди 21 вересня

Існують такі прикмети про погоду у цей день:

  • Перелітні птахи високо летять - до сильного похолодання.
  • Якщо зайці риють багато нір, то зима буде суворою.
  • Багато павутини на деревах - до потепління.
  • Чим більше лушпиння на цибулинах, тим холодніше буде зима.
  • Червоне небо на світанку-до дощової і вітряної погоди.

Важливо, що у наш час клімат дуже змінився, і всі давні прикмети нам актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: