Яке сьогодні свято 23 вересня / фото ua.depositphotos.com

Православна церква України 23 вересня за новим стилем вшановує пам'ять священномучениці Іріади Олександрійської, а також відзначає зачаття Іоанна Предтечі у його престарілих батьків Захарія та Єлизавети. За старим стилем у цей день стилі пам'ять єпископів Петра та Павла.

Наші пращури у народне свято 23 вересня готувалися до зими - утеплювали будинок, заготовляли дрова та пічне вугілля. Чоловіки перевіряли, чи не забита пічна труба. У хліві закладали дірки і встеляли підлогу соломою, щоб тварини не змерзли.

У цей день наші пращури відзначали іменини горобини. Ця ягода вважалася потужним оберегом від будь-яких хвороб та злих сил. Гілку горобини з ягодами ставили біля порога чи підвіконня. У давнину люди вірили, що погань боїться горобини і не наближається до неї.

Відео дня

Дерево горобини також висаджували біля будинку. А кілька гілок клали біля колиски, щоб малюку нічого не зашкодило. Дівчата готували страви з горобиною та калиною та пригощали коханого, щоб приворожити чоловіка.

Свято 23 вересня вважається вдалою датою для лікування будь-яких хвороб, особливо проблем із зубами. На цей день можна призначати будь-які аналізи, процедури та медогляди. Також день вдалий для любовних справ, але ініціативу треба виявляти жінці.

23 вересня - знак Зодіаку

Народжені 23 вересня люди за знаком Зодіаку можуть бути Дівами або Терезами, залежно від часу народження. За характером вони дружелюбні та веселі, вміють розвеселити та підбадьорити будь-яку людину. Мають гарне почуття гумору. Проте іменинники 23 вересня доволі потайливі за характером, рідко діляться своїми переживаннями та проблемами. Іменинники 23 вересня - довгожителі.

23 вересня свято Україна / фото Josep Monter Martinez / Pixabay

Що не можна робити 23 вересня

Якщо збираєте горобину в цей день-не можна обривати всі ягоди з гілки. Залиште кілька грон для птахів.

Заборонено рубати горобину і заготовлювати дрова з цього дерева.

Не можна виходити на вулиці без шапки, інакше можете застудитися.

Прикмети погоди 23 вересня

  • Багато горобини вродило - до морозної зими.
  • Якщо на горобині вже пожовкло листя, то осінь буде морозною, а зима - ранньої.
  • Якщо мурахи високі мурашники будують, то зима буде суворою.
  • Західний вітер обіцяє дощ, а східний - суху, але похмуру погоду.

Вас також можуть зацікавити новини: