Розсольник - популярний у нашій країні суп, обов'язковим інгредієнтом якого є солоні огірки.
Рецептів розсольнику існує величезна кількість. Однак, яким би не був цей рецепт, завжди залишається один інгредієнт, який і робить розсольник розсольником - це солоні огірки.
Пропонуємо вам кілька перевірених рецептів смачного розсольнику.
Попередньо замочити перловку. Набряклу перловку промити, залити водою 0,5 л води, додати третину склянки олії та поставити тушкуватися на невеликому вогні.
Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на великій тертці. Обсмажити овочі на олії 3-4 хвилини. Додати борошно і розмішати, щоб не було грудок.
Коли крупа стане м'якою, додати в каструлю обсмажені овочі, нарізану картоплю, лавровий лист, перець горошком.
Коли картопля звариться, додати в суп огірки. Посолити, додати спеції за смаком і варити суп 2-3 хвилини.
Зварити бульйон, додавши в нього м'ясо, лавровий лист, трохи солі і перець горошком. Варити 1,5-2 ч.
Рис промити, овочі нарізати кубиками.
З готового бульйону дістати м'ясо і додати в каструлю рис і картоплю.
На рослинній олії обсмажити моркву з цибулею. Додати їх у каструлю
Коли картопля буде готовою, додати огірки і розсіл. Посолити за смаком, додати приправи і зелень. Варити ще 10-15 хвилин.
Яловичину вимити, залити холодною водою і поставити на сильний вогонь. Після закипання води зменшити вогонь, зняти піну. Бульйон посолити за смаком і варити 40-50 хвилин, прикривши кришкою. Дістати реберця з готового бульйону, відокремити м'ясо від кістки і повернути його в бульйон.
Цибулю і моркву нарізати невеликими кубиками. Обсмажити на рослинній олії до м'якості, потім додати томатну пасту, протушкувати кілька хвилин. Додати до овочів нарізані кубиками огірки і протушкувати до м'якості.
Рис промити та відправити в бульйон. Через кілька хвилин, додати нарізану кубиками картоплю. Варити 10-12 хвилин. Потім додати смажені овочі та варити ще кілька хвилин.
Читайте такожСмачна підлива з м ясом: як приготувати апетитну страву
Зніміть плівки з нирок і розріжте кожну на три-чотири частини. Посипте підготовлені нирки содою. Через 10 хвилин полийте оцтом. Ще через 10 промийте нирки оцтом, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Потім злийте воду, промийте нирки, налийте свіжу воду і варіть під кришкою ще 30-40 хвилин.
В цей час промийте рис, наріжте кубиками овочі. Цибулю з морквою обсмажте на вершковому маслі. Трохи посоліть і поперчіть.
Готові нирки дістати з бульйону. Закинути в суп картопля і рис, а через 15 хвилин — обсмажені цибулю і моркву.
Нирки та огірки наріжте кубиками й відправте в бульйон. Додайте лавровий лист і варіть ще 10-15 хвилин на повільному вогні.
Перлову крупу промити, залити окропом і залишити набухати на 30-40 хвилин.
У каструлю налити воду, покласти розпарену перловку і варити на повільному вогні до м'якості крупи. Коли перловка стане м'якою, картоплю нарізати кубиками і покласти в суп. Додати лавровий лист і перець-горошок.
Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізати. Обсмажити цибулю з морквою на олії. Огірки нарізати тонкими кружками.
За 10 хвилин до готовності покласти в суп обсмажені цибулю з морквою, додати огірки.
В самому кінці влити в суп огірковий розсіл і довести суп до готовності. Зняти каструлю з вогню. Накрити кришкою і дати розсольнику настоятися 20 хвилин.