Найсмачніша підлива з м'яса - рецепт / фото olimpikfood.ru

Підлива з м'яса підійде до будь-якого гарніру. Можна приготувати кашу з круп, картопляне пюре або макарони. Будь-якого гарніру така підлива надасть прекрасного смаку.

Підлива з м'ясом

  • Яловичина - 900 г
  • Вода - 4 ст.
  • Цукор
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
  • Соус томатний - 1-2 ст. л.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Смалець (або кулінарний жир, топлене чи вершкове масло) - 2 ст. л.
  • Бульйон - 3 ополоники
  • Спеції (сіль, чорний перець, перець горошком, лавровий лист) - за смаком
  • Олія рослинна

М'ясо нарізати невеликими шматочками. На сковороді на рослинній олії швидко обсмажити яловичину до рум'яної скоринки. Перекласти м'ясо в посуд для тушкування з товстим дном.

Читайте такожНайсмачніші налисники: як приготувати апетитну страву

Відео дня

У тій же олії пасерувати цибулю, посипавши злегка цукром. Додати цибулю до м'яса. Добре поперчити, влити 4-5 склянки води. Томити на невеликому вогні приблизно 40 хвилин.

Окремо на сковороді розтопити жир, всипати борошно й смажити, помішуючи, до потемніння маси.

Після того, як борошно обсмажили, відразу влити з каструлі 3 ополоники бульйону й швидко розмішати лопаткою до утворення однорідної маси. Додати отриманий соус до м'яса, перемішати. Потім покласти лавровий лист, перець горошком, томатний соус і посолити. І томити на невеликому вогні, помішуючи, ще 20-30 хвилин.

М'ясна підлива без борошна

  • Свинина м'якоть - 800 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Томатна паста - 3 ст.л.
  • Сіль, перець - за смаком

М'ясо нарізати невеликими шматочками й обсмажити на олії у посудині з товстим дном. Овочі нарізати будь-якими шматочками, додати їх до м'яса та обсмажити.

Як приготувати підливу з м'ясом / фото receptisalatov.com

Влити у посудину воду, щоб вона покрила м'ясо, та тушкувати його до готовності. Потім додати томатну пасту й тушкувати ще 10 хвилин.

Наприкінці приготування додати сіль та перець за смаком.

Підлива з курячого філе

  • Куряче філе - 300 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Сметана - 1 ст.л.
  • Вода - 1 ст.
  • Рослинна олія - 30 г
  • Борошно - 1 ч.л.
  • Сіль - за смаком
  • Спеції сухі - за смаком

Куряче філе нарізати на невеликі шматочки приблизно однакового розміру.

Сковороду розігріти до гарячого стану й налити на неї трохи рослинної олії. Викласти на розпечену сковороду нарізане куряче філе та обсмажувати його кілька хвилин на сильному вогні до появи золотистої скоринки.

Читайте такожАроматно-соковитий фарширований перець: як приготувати смачну страву

Тим часом очистити цибулю і моркву від шкірки. Цибулю нарізати, а моркву потерти на великій тертці.

Подрібнені овочі додати в сковороду до м'яса. Обсмажувати все разом 3-5 хвилин.

Потім додати в сковороду трохи води, накрити кришкою й тушкувати на невеликому вогні протягом 20 хвилин. Посолити й додати спецій за смаком.

У кінці тушкування розвести в окремій склянці трохи води з борошном і сметаною. Все перемішати, щоб не утворилося грудочок. Вилити вміст склянки у сковороду. Довести до кипіння і вимкнути вогонь. Подавати курячу підливу її з будь-яким гарніром.