Рулет з лаваша - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Рулет з лаваша - дуже проста і ситна закуска. Це абсолютно універсальна страва, адже начинити її можна чим завгодно. Така закуска завжди виручить, якщо потрібно подати щось просте на святковий стіл. А ще лаваш виглядає дуже красиво, адже на зрізі видно апетитну начинку.

Наповнення для такого рулету може бути будь-яке: сир, сьомга, крабові палички, гриби, курятина, шинка, риба, морква, яйця, фарш, консерви, огірки, помідори, зелень. Для зручності вживання можна приготувати маленькі рулетики з лаваша.

Рулет із лаваша з сиром та овочами

  • Лаваш тонкий - 200 г
  • Сир м’який знежирений - 2 ст.л
  • Гірчиця - 0,5 ст.л.
  • Овочі (огірки, помідори, болгарський перець) - 200 г
  • Спеції сухі - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Зелень - за смаком

Огірки помити, відрізати кінчики й нарізати тоненькою соломкою. Помідори нарізати тонкими слайдами, їх краще брати в міру соковиті.

Відео дня

Перець помити, видалити серцевину та нарізати соломкою. Зелень подрібнити.

Як приготувати рулет з лаваша / фото ua.depositphotos.com

Готуємо сирну пасту. Перемішати сир і гірчицю до отримання однорідної маси. Змастити отриманою постою лист лаваша тонким шаром. Викласти на змащений лаваш у довільній послідовності овочі та зелень. Посолити і поперчити начинку за смаком.

Скрутити лаваш у рулет, загорнути його в харчову плівку і дати постояти 10-15 хвилин для просочення. Перед подачею нарізати рулет на порційні шматочки.

Конвертики з лаваша із курятиною

  • Лаваш тонкий - 1 лист
  • Філе куряче відварне - 150 г
  • Помідор - 1 шт.
  • Сир - 100 г
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Базилік зелений свіжий - кілька гілочок
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 50 мл
  • Сметана (або йогурт грецький густий) - 3 ст. л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - за смаком
  • Олія - для смаження

Часник очистити й натерти на дрібній тертці або вичавити через прес.

Додати в сметану подрібнений часник і дрібку солі. Перемішати й залишити соус настоюватися.

Помідор нарізати напівколами. Варене куряче філе і сир нарізати тонкими слайсами. Цибулю та базилік нарізати досить дрібно.

Лаваш розрізати на смужки шириною приблизно 15 см.

Рецепти рулету з лаваша / фото ua.depositphotos.com

З одного краю смужки лаваша візуально виділити квадрат і змастити його сметанним соусом. Зверху на соус викласти куряче філе, базилік, зелена цибуля, помідор і сир. Трохи посолити.

Скласти квадрат лаваша з начинкою, щоб вийшов трикутник. Потім згорнути лаваш так, щоб в результаті також вийшов трикутник. Начинка повинна бути закрита з усіх боків.

Яйця розбовтати з дрібкою солі та молоком. Вмочити у них конвертики з усіх боків.

Викласти лаваш з начинкою на сковороду з розігрітою рослинною олією. Обсмажити конвертики на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, до рум'яності. Обсмажені конвертики викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рулет із лаваша з червоною рибою

  • Лаваш тонкий - 200 г
  • Червона риба (слабосолена сьомга) - 200 г
  • Плавлений сир - 200 г
  • Кріп - 20 г

Якщо лаваш тонкий, то два його листи розстелити один на одного, щоб начинка не просочилася. Рясно змастити лаваш по всій площі плавленим сиром.

Читайте такожПечиво, пончики та піца: рецепти смачної випічки без яєць

Червону рибу нарізати на невеликі шматочки. Рівномірно на невеликій відстані один від одного розкласти шматочки червоної риби по лавашу.

Кріп промити, обсушити й дрібно нарізати. Посипати рівномірно ним на рибу.

Акуратно, підігнувши край, скручувати лаваш з начинкою в щільний рулет. Загорнути рулет в харчову плівку і прибрати в холодильник приблизно на годину.

Дістати рулет з холодильника і нарізати на порційні шматочки товщиною 1,5-2 сантиметри. Викласти рулет з червоною рибою на красиве блюдо й можна подавати до столу.