
Рулет з лаваша - дуже проста і ситна закуска. Це абсолютно універсальна страва, адже начинити її можна чим завгодно. Така закуска завжди виручить, якщо потрібно подати щось просте на святковий стіл. А ще лаваш виглядає дуже красиво, адже на зрізі видно апетитну начинку.
Наповнення для такого рулету може бути будь-яке: сир, сьомга, крабові палички, гриби, курятина, шинка, риба, морква, яйця, фарш, консерви, огірки, помідори, зелень. Для зручності вживання можна приготувати маленькі рулетики з лаваша.
Рулет із лаваша з сиром та овочами
- Лаваш тонкий - 200 г
- Сир м’який знежирений - 2 ст.л
- Гірчиця - 0,5 ст.л.
- Овочі (огірки, помідори, болгарський перець) - 200 г
- Спеції сухі - за смаком
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Зелень - за смаком
Огірки помити, відрізати кінчики й нарізати тоненькою соломкою. Помідори нарізати тонкими слайдами, їх краще брати в міру соковиті.
Перець помити, видалити серцевину та нарізати соломкою. Зелень подрібнити.

Готуємо сирну пасту. Перемішати сир і гірчицю до отримання однорідної маси. Змастити отриманою постою лист лаваша тонким шаром. Викласти на змащений лаваш у довільній послідовності овочі та зелень. Посолити і поперчити начинку за смаком.
Скрутити лаваш у рулет, загорнути його в харчову плівку і дати постояти 10-15 хвилин для просочення. Перед подачею нарізати рулет на порційні шматочки.
Конвертики з лаваша із курятиною
- Лаваш тонкий - 1 лист
- Філе куряче відварне - 150 г
- Помідор - 1 шт.
- Сир - 100 г
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Базилік зелений свіжий - кілька гілочок
- Яйця - 2 шт.
- Молоко - 50 мл
- Сметана (або йогурт грецький густий) - 3 ст. л.
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - за смаком
- Олія - для смаження
Часник очистити й натерти на дрібній тертці або вичавити через прес.
Додати в сметану подрібнений часник і дрібку солі. Перемішати й залишити соус настоюватися.
Помідор нарізати напівколами. Варене куряче філе і сир нарізати тонкими слайсами. Цибулю та базилік нарізати досить дрібно.
Лаваш розрізати на смужки шириною приблизно 15 см.

З одного краю смужки лаваша візуально виділити квадрат і змастити його сметанним соусом. Зверху на соус викласти куряче філе, базилік, зелена цибуля, помідор і сир. Трохи посолити.
Скласти квадрат лаваша з начинкою, щоб вийшов трикутник. Потім згорнути лаваш так, щоб в результаті також вийшов трикутник. Начинка повинна бути закрита з усіх боків.
Яйця розбовтати з дрібкою солі та молоком. Вмочити у них конвертики з усіх боків.
Викласти лаваш з начинкою на сковороду з розігрітою рослинною олією. Обсмажити конвертики на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, до рум'яності. Обсмажені конвертики викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Рулет із лаваша з червоною рибою
- Лаваш тонкий - 200 г
- Червона риба (слабосолена сьомга) - 200 г
- Плавлений сир - 200 г
- Кріп - 20 г
Якщо лаваш тонкий, то два його листи розстелити один на одного, щоб начинка не просочилася. Рясно змастити лаваш по всій площі плавленим сиром.
Читайте такожПечиво, пончики та піца: рецепти смачної випічки без яєць
Червону рибу нарізати на невеликі шматочки. Рівномірно на невеликій відстані один від одного розкласти шматочки червоної риби по лавашу.
Кріп промити, обсушити й дрібно нарізати. Посипати рівномірно ним на рибу.
Акуратно, підігнувши край, скручувати лаваш з начинкою в щільний рулет. Загорнути рулет в харчову плівку і прибрати в холодильник приблизно на годину.
Дістати рулет з холодильника і нарізати на порційні шматочки товщиною 1,5-2 сантиметри. Викласти рулет з червоною рибою на красиве блюдо й можна подавати до столу.