День Держслужби спецзв'язку та захисту інформації / фото old.do.gov.ua

Сьогодні, 25 травня, в Україні вперше відзначається День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Читайте такожВихідні у червні 2021: як будемо відпочивати в перший місяць літаСвято започатковане відповідним указом президента України №181/2021 від 29 квітня 2021 року. Перед тим, 14 квітня, проект цього указу схвалив Кабінет міністрів України.

Дату для свята було обрано не випадково, адже цього дня у 2006 році постановою Кабміну було передбачено утворення адміністрації Держспецзв’язку на базі Департаменту спеціальних телекомунікаційних систем та захисту інформації Служби безпеки України, який було ліквідовано.

Відео дня

Професійне свято встановлено з метою доведення до відома широких верств населення реального призначення та завдання підрозділів Держспецзв’язку.

Так, їхніми головними завданнями є забезпечення функціонування та розвитку державної системи урядового зв’язку, формування та реалізація державної політики у сферах криптографічного та технічного захисту інформації, кіберзахисту, телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України, поштового зв’язку спеціального призначення, урядового фельд’єгерського зв’язку та забезпечення функціонування Національної системи конфіденційного зв’язку.

Вас також може зацікавити: