Церковне свято 10 серпня / depositphotos.com

Перше з них - день 70 апостолів-учнів Христових. Прохор, Никанор, Тимон і Пармен - перші диякони Церкви Христової. За переказами, 12 апостолів обрали 7 чоловіків і поставили їх служити дияконами. В цей же день відзначається народне свято 10 серпня - Прохоров день.

Прохор був дияконом в Нікомидії, прийняв мученицьку смерть в ім'я Христа від рук язичників. Святий Никанор загинув того ж дня, коли вбили камінням святого мученика Стефана. Тімон був убитий язичниками в Аравії за проповідь Євангелія. Святий Пармен був дияконом в Македонії, помер від хвороби.

Яке сьогодні церковне свято - день пам'яті святителя Питирима

Юнак з дитинства був працьовитий, читав писання про життя святих. Писав ікони, співав церковні пісні і славився своєю працьовитістю. Він вступив до Вяземської Предтеченсько\ обителі і здійснював чернечі подвиги. У 21 рік був пострижений в ченці з ім'ям Питирим.

Відео дня

15 лютого 1685 патріарх Іоаким викликав його до Москви і висвятив на єпископа Тамбовського.

Будучи вірним Ісусу, Питирим постійно молився, будував обителі, привозив ікони, своїми руками копав колодязі і вчив священному писанню своїх пасомих. Преставився у віці 53 років.

Прикмети 10 серпня

Прикмети погоди 10 серпня / REUTERS
  • дощ без вітру - до поганої погоди надовго;
  • туман стелиться по річці - день буде ясним;
  • сон в ніч на 10 серпня вказує на помилки, які заважають вам досягти мети.

Що не можна сьогодні робити

Згідно з повір'ями, 10 серпня не потрібно міняти, продавати чи віддавати речі - удача піде разом із ними. Також заборонено проводити фінансові операції та здійснювати угоди. Брати в руки дзеркала, що тріснули, і виглядати в них не варто - навлечете біду.

Що можна робити 10 серпня

Наші предки в цей день ходили в ліс за грибами. Важливо бути в гарному настрої, інакше можна повернутися ні з чим. Також можна збирати гриби. Є прикмета - перший зібраний стакан віддати іншій людині, тоді урожай буде хорошим. 

Вас також можуть зацікавити новини: