Церковне свято 17 квітня / depositphotos.com

Преподобний Йосип був родом з Палестини, з благочестивої сім'ї. З ранніх років цікавився духовним життям, був лагідним і смиренним. У 17 років вступив до монастиря, де спав на каменях і носив старий одяг - практикував позбавлення, за подвиги став пресвітером.

Коли почалося гоніння на християн, Йосип став ходити по містах, боротися з єрессю і підтримувати віруючих. За це його відправили на острів Крит, але був врятований святителем Миколою, повернувся до Константинополя і заснував там монастир. Удостоївся дару чудотворення, допомагав людям боротися з гріхами. 

Відео дня

На честь пам'яті святого Йосипа сьогодні відзначається народне свято 17 квітня - Йосип Песнопевец.

Православне свято 17 квітня - день пам'яті Зосими Палестинського

Преподобний Зосима жив у VI столітті і подвизався в монастирі в Кесарії. Шукав для себе приклад подвижницького життя, відправився за ним в Йорданський Предтечів монастир. Там жив ченцем, дотримувався всіх традицій і звичаїв. Одного разу в пустелі зустрів Марію Єгипетську і посилив свої подвиги. Помер глибоким старцем.

Прикмети 17 квітня

Народні прикмети сьогодні / фото pixabay
  • хмари темні і рухаються повільно - до проливних дощів;
  • вітряна погода - літо буде прохолодним;
  • вдарив мороз - до багатого врожаю пшениці;
  • багато сережок на вільсі - вродить овес.

Сни в ніч з 16 на 17 квітня збуваються протягом 12 днів.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква в цей день категорично не рекомендує прибирати, прати і займатися ремонтом - можна тільки готувати. Також не можна лаятися, пліткувати, ображатися і лихословити. Жінкам заборонено рукодільничати і працювати в саду.

Що можна робити 17 квітня

Віруючі сьогодні відзначають Вербну неділю 2022, тому можна ходити до церкви і освячувати гілочки верби. Цими гілками можна злягла відшльостати рідних - будуть здоровими. Також можна їздити на кладовища і залишати гілки біля могил родичів. 

Вас також можуть зацікавити новини: