Церковне свято 27 червня / depositphotos.com

Відомо, що Єлисей був сином заможної людини і призвався на службу пророком Іллею. Став ревним послідовником свого вчителя, близько 65 років віддав християнській вірі і Божому Слову - викривав ізраїльських імператорів, проповідував православ'я і знищував ідолів.

Згідно з переказами, святий Єлисей виконував багато чудес - від передбачення майбутнього до зцілення хворих. У останніх джерелах і переказах він зображений, як сильна духом і волею людина.

Відео дня

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 27 червня - Єлисей Гречкосій.

Православне свято 27 червня 2022 - день пам'яті святителя Мефодія

Святитель Мефодій народився в Сицилії, в сім'ї багатих батьків, і готувався до придворної служби. Але одного разу, під впливом одного з ченців, зацікавився подвижницьким життям і пішов на острів Хіос, відновив там обитель і оселився в ній. Через те, що святий Мефодій був затятим шанувальником ікон, він неодноразово піддавався нападу від язичників.

Тортури, образи і ув'язнення в темницю - все це відбувалося за царя Феофіла, але після його смерті на престол зійшла дружина його - Феодора. Тоді Мефодія звільнили, призначили патріархом у Константинополі.

Прикмети 27 червня

Народні прикмети сьогодні / фото ua.depositphotos.com
  • півень співає і трясе головою - зіпсується погода;
  • коні голосно іржуть - буде хороший урожай вівса;
  • бабки голосно стрекочуть - до поганих новин;
  • качки притихли - до грози.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними повір'ями, в цей день не можна лінуватися, інакше будуть серйозні фінансові проблеми. Небажано вживати спиртні напої або ліки на спирту - ризикуєте погіршити своє самопочуття. Якщо побачите в цю дату квітку жовтця - зривати не можна, інакше буде конфлікт з кимось по роботі.

Що можна робити 27 червня

Православні віруючі сьогодні можуть помолитися святому Єлисею про захист від недругів, про удачу в справах і про сімейне благополуччя. Існує повір'я - для того, щоб привернути до себе удачу, потрібно 27 червня придбати якусь нову річ, освятити її і носити три дні. Також в цю дату можна охрестити дитину.

Вас також можуть зацікавити новини: