Церковне свято 30 Листопада / depositphotos.com

Святитель Григорій походив зі знатного і багатого роду, батько і мати його були язичниками. Григорій отримав гарну освіту, але пізніше познайомився з християнським учителем і хрестився. Жителі міста Неокесарії хотіли, щоб він став єпископом, але Григорій шукав усамітнення, тому поїхав в пустелю, де постився і молився.

Чоловіка посвятили в єпископи заочно, в цьому сані він зробив багато див. Язичників звертав у християнство, приміряв братів, навчав людей не брехати. Перед смертю Григорій дізнався, що в місті залишилося всього 17 невіруючих, і зрадів - коли він прийшов, було 17 християн.

Православне свято 30 листопада - день пам'яті преподобного Никона

Преподобний Никон був учнем Сергія Радонезького. Але перед тим, як взяти його до себе, Радонезький посилав Никона до Афанасія Висоцького - великого святого. Радонезький дуже любив Никона, дозволяв йому жити з собою в келії і перед смертю передав йому піклування обителі.

Відео дня

Святий Никона був удостоєний бачення Богородиці, хотів відлюдницького життя, але не став кидати ченців. Відрізнявся лагідністю і мудрістю, все життя дбав про інших. При ньому були відкриті мощі Сергія Радонезького, сам же Никон помер в 1426 році, пробувши ігуменом 36 років.

Прикмети 30 листопада

Народні прикмети сьогодні / Фото ua.depositphotos.com
  • тепла і суха осінь - до дощової весни;
  • яка погода сьогодні - такою вона буде всю зиму;
  • листя падають на землю виворотом вниз - зимовий період виявиться холодним, вгору - чекати теплої зими;
  • сни в ніч на 30 листопада - віщі.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними повір'ями, в цей день категорично не можна міряти кільця. Порушивши заборону, привернете до себе тонну неприємностей. Також не рекомендується порушувати свої обіцянки і відмовлятися від допомоги близьким, інакше в родині почнуться проблеми. 

Наші предки вірили, що сьогодні люди з поганим оком або відьми мають особливу силу. Тому з такими особистостями 30 Ллстопада краще зовсім не спілкуватися.

Що можна робити 30 листопада

Найкраще в цей день прийняти душ, надіти чистий одяг, помолитися і займатися справами, тоді вищі сили допоможуть досягти поставлених цілей. Вечір 30 листопада рекомендується провести з рідними, так у вас вийде зміцнити зв'язки і захиститися від недругів.

Вас также могут заинтересовать новости: