Церковне свято 4 жовтня / depositphotos.com

Димитрій з дитинства виховувався в благочесті, батько його був козаком, а потім став сотником. У 18 років вступив до монастиря в Києві. Багато працював і навчався, тому архієпископ Чернігівський благословив Димитрія на посаду проповідника.

Багато років Димитрій читав проповіді в різних храмах єпархії, був ігуменом. Люди приходили до нього, так як все, що він говорив, було щирим і йшло від серця. У 1702 році був призначений єпископом Ростовським і Ярославським, написав книгу проти розкольницьких помилок.

Відео дня

Перед смертю склав багато духовних співів, помер в 58 років.

Православне свято 4 жовтня - пам'ять святого апостола Кодрата

Народився в першій половині I століття, був одним з апостолів сімдесяти. Став єпископом в Афінах, активно захищав християн. Протягом усього життя багато робив для християнства, читав свої проповіді в Афінах і Магнезії, там же був єпископом. За віру зазнав багато страждань, помер в епоху правління імператора Адріана.

Свято 4 жовтня - день пам'яті священномучеників Іпатія та Андрія

Святі жили в VIII столітті при Леві Ісаврі. Діяльність свою вели в місті Ефес, де Іпатій був єпископом, а Андрій пресвітером. За свою відданість Господу піддалися багатьом мукам - Іпатію і Андрію здерли шкіру голови і палили ікони на їх тілі. Від тортур страждальці померли.

Прикмети 4 жовтня

Народні прикмети 4 жовтня / фото ua.depositphotos.com
  • сонце оранжевого кольору і світить яскраво - чекайте сильних вітрів;
  • день теплий, але дме вітер - зима буде холодною;
  • різке похолодання на Іпата і Кіндрата - зима настане рано;
  • багато горіхів, але мало грибів - зима буде сніжною і суворою.

Що сьогодні не можна робити

4 жовтня не рекомендується позичати гроші і здійснювати великі витрати. Довго стояти на порозі також не рекомендується - накличете біду. Якщо ви вирішили свататися, перенесіть захід на іншу дату, інакше союз ваш не буде довгим.

Що можна робити 4 жовтня

У цей день здавна прийнято було прибирати в своїх будинках і приміщеннях для худоби. Наші предки розводили багаття, щоб підсушити снопи зерна. Жінки готували - пекли пироги з різними начинками і варили кашу.

Вас також можуть зацікавити новини: