Церковне свято 7 лютого / depositphotos.com

Григорій народився в сім'ї благочестивих християн. Батьки з дитинства обіцяли віддати хлопчика на служіння Богу. Син отримав гарну освіту і дав обітницю цнотливості. Подорослішавши, Григорій відправився в Афіни, де шість років вивчав науки і подружився з Василем Великим.

В Афінах викладав красномовство, а потім у віці 30 років повернувся додому, де прийняв святе Хрещення. Потім пішов в обитель, де подвизався на служіння Господу разом з Василем. Після довгих років служіння, проповідування християнства і набуття церковних санів, став патріархом Константинопольським.

Останні роки життя провів у працях і молитві, вів відлюдницький спосіб життя - голодував, носив застарілі одежі, викривав єретиків і проповідував віру в Бога. Помер у 389 році.

Відео дня

Православне свято 7 лютого - день ікони Божої Матері "Утамуй моя печалі"

Ікона була привезена в Москву козаками в 1640 році. Почитати її як святу почали після того, як за допомогою неї була зцілена тяжкохвора жінка. Сталося це 7 лютого 1760 року. Відомо, що від ікони відбувалися багато чудес, в тому числі позбавлення міст від чуми в 1771 році. До сих пір цій іконі моляться ті, хто хоче вилікуватися від недуги або отримати благополуччя вдома.

Прикмети 7 лютого

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН, Денис Прядко
  • синиці щебечуть - скоро вдарять морози;
  • снігопад в цей день - осінь настане рано;
  • випадково розлити молоко 7 лютого - до добрих новин.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква забороняє важко працювати в цей день або переживати про що-небудь. Не можна стригти нігті і волосся - накличете біду. Залишати будинок без особливої необхідності теж не слід.

Що можна робити 7 лютого

Наші предки вірили, що цей день ідеально підходить для здійснення добрих вчинків і благодійності. Існує повір'я, згідно з яким подарувати жінці квіти сьогодні - значить побажати їй щастя в особистому житті. Люди, які займаються торгівлею, повинні 7 лютого носити в кишені шматочок цукру, щоб виручка збільшувалася, як і потік клієнтів.

Вас також можуть зацікавити новини: