Яке сьогодні свято 30 липня / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 30 липня вшановує пам'ять великомучениці Марини Антіохійської і ченця Лазаря Галісійського.

У день Марини часто йдуть дощі з грозами. При цьому гроза в це народне свято вважається дуже небезпечною для здоров'я. Дивитися на блискавки в Маринин день ні в якому разі не можна, інакше зіпсуєте зір. І взагалі в таку погоду не можна знаходиться на вулиці. Також грози 30 липня вважаються дуже згубними для врожаю і пожежонебезпечними для будинків.

Наші предки в народне свято 30 липня без потреби намагалися не виходити з дому. Чоловіки в цей день прибирали льох і готували його для зберігання врожаю. Жінки заготовляли закрутки, а дівчата присвячували день рукоділлю. У давні часи вважалося, що кожна українка повинна вишити собі рушник до весілля. Якщо вона не встигала або не вміла, то їй допомагали старші родички, інакше наречену вважатимуть недотепою і вона зганьбить сім'ю.

Відео дня

У свято 30 липня наші предки шанували море. У цей день неймовірно корисною для здоров'я вважалася риба, особливо морська. Рибні страви обов'язково були присутні на столі. Для гарного самопочуття і здорового шлунка обов'язково варто поїсти риби в цей день, особливо вагітним і годуючим жінкам.

Народжена людина 30 липня за знаком Зодіаку - Лев. Іменинник цього дня дуже завзятий і цілеспрямований. Він долає будь-які труднощі і ніколи не опускає руки. Має талант схиляти людей до вигідних для себе рішень, завдяки чому успішний в бізнесі і переговорах. Також у нього добре виходить вирішувати конфлікти і мирити друзів.

30 липня свято Україна / фото ua.depositphotos.com

Що не можна робити 30 липня

30 липня - невдалий день для любовних справ. Не варто в цю дату свататися, грати весілля, зізнаватися в коханні і ходити на побачення. Не варто обговорювати масштабні плани зі своєю половинкою, інакше вони не збудуться.

Якщо почалася гроза, то ні в якому разі не можна виходити на вулицю, відкривати вікна, розмовляти по телефону. Грози в цей день вкрай небезпечні. Категорично не можна дивитися на грозу, інакше зір зіпсується.

Дата 30 липня в цілому не підходить для починань. Нові справи приречені на провал. Також не рекомендується робити великі покупки в цей день.

Не давайте речі і гроші в борг, якщо хочете, щоб вам повернули позичене.

Якщо в ніч з 29 на 30 липня приснився кошмар - не розповідайте його нікому, інакше поганий сон збудеться.

Прикмети погоди 30 липня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо біля води з'явилося багато ящірок і бабок, то погода в найближчі дні буде дощовою.
  • Якщо день спекотний і сонячний, то така погода триватиме ще 7 днів.
  • Гроза в цю дату віщує часті грози в серпні і хороший урожай зернових.
  • Комахи неспокійно поводяться і сильно жаляться - скоро погода зіпсується.
  • Якщо на калині з'явилося багато ягід, то варто чекати холодної і сніжної зими.
  • Протягом дня часто змінюється погода - до мінливого серпня.
  • Якщо на деревах видно жовте листя, то осінь в цьому році буде ранньою.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: