Яке сьогодні свято 6 серпня / фото pixabay.com

Православна церква 6 серпня вшановує Пам'ять Бориса і Гліба, молодших синів Володимира Великого. Цей день називається Борис і Гліб літні, оскільки у святих є ще одна дата шанування - 14 травня. Вони вважаються покровителями міста Вишгорода Київської області. На честь святих побудовано багато церков в Україні.

До Дня Бориса і Гліба встигала пшениця. Але на полі в це народне свято не працювали з поваги до святих і через те, що в серпні часто бувають небезпечні грози. Також ця дата здавна вважається дуже спекотною і небезпечною через загрозу теплового удару.

Наші предки в свято 6 серпня збирали ягоди черемхи, малини і ожини, готували консервацію з ягід. Ягоди в цей день вважаються особливо корисними. А ось м'ясо 6 серпня намагалися не їсти, щоб не було тяжкості в шлунку.

Відео дня

У народне свято 6 серпня дуже корисними вважаються буд-які водні процедури - купання, обливання водою, прогулянки по росі, обтирання мокрим рушником. Також в цю дату можна сходити в баню.

6 серпня - знак Зодіаку

Народжена людина 6 серпня за знаком Зодіаку - Лев. Така людина дуже розумна, відповідальна, працьовита, не боїться ніякої роботи. Вона оптимістична і доброзичлива. Важко переносить поразки і ненавидить, коли її порівнюють з іншими. Іменинник цього дня любить жити в чистоті і комфорті, але дуже не любить прибирання і роботу по дому.

6 серпня свято Україна / фото Tobias Hämmer, Pixabay

Що не можна робити 6 серпня

У цей день не варто працювати в полі і на городі, оскільки робота пройде невдало, а також підвищиться ризик пожежі або удару блискавкою.

Жінкам не можна виходити з дому з розпущеним волоссям, щоб не накликати на себе неприємності.

Не довіряйте чужим порадам сьогодні, особливо тим, що дають незнайомці.

У цей день не можна ображати рідних, тиснути на жалість і провокувати в людях почуття провини, інакше в майбутньому така людина поплатиться за свою поведінку.

Не починайте нові справи в цей день, оскільки можуть з'явитися несподівані обставини, які все зіпсують.

Категорично заборонено в цей день рубати дерева і обрізати гілки на них, а також купувати додому дрова.

Якщо гримить гроза, то не можна залишати відкритими вікна і двері, інакше в будинок проникне нечисть. Також під час негоди не можна дивитися на блискавку, інакше будуть боліти очі.

Прикмети погоди 6 серпня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Ранковий дощ віщує жарку і ясну погоду.
  • Яка погода сьогодні, такою вона буде і в другій половині серпня.
  • З осики летить пух - пора йти в ліс за ранніми грибами.
  • Якщо до полудня не висохла роса, то скоро будуть грози.
  • Курки сидять в курнику і не виходять на вулицю - скоро піде дощ.
  • Південний вітер в цю дату віщує затяжну негоду.
  • Якщо на вулиці не видно комах, то скоро піде дощ.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: