Яке свято 16 жовтня / фото pixabay.com

У цей день у світі відзначаються День боса, Всесвітній день хліба, День недотрог, Всесвітній день здорового харчування, День домашнього кіно, Всесвітній день хребта, Всесвітній день співу, Міжнародний день ремонту, Всесвітній день анестезії, День анестезіолога, Всесвітній день "Запусти серце", Всесвітній день продовольства, День незалежних відеомагазинів.

В Україні - День працівників целюлозно-паперової промисловості, в США - День обізнаності про синдром Драве, День словника, День моста, солодкий день, День диких кішок, День Стіва Джобса, День лікеру, День універмагу, День "розріжте свою кредитну карту", в Литві - День пам'яті жертв геноциду жителів Малої Литви, у Вірменії - День вірменської преси, в Чилі - День вчителя, в Польщі - День Івана Павла II, в Болгарії - День Військово-Повітряних сил, в Індії - День посту і духовних практик "Пашанкуша екадаші", в Таджикистані - день таджицького кіно.

Пам'ятні дати 16 жовтня, річниці та події

У 1793 році в цей день стратили Марію-Антуанетту, королеву Франції, дружину Людовика XVI і мати Людовика XVII.

Відео дня

Читайте такожЗ Днем ангела Дениса 2021: красиві картинки і листівкиУ 1847 році в Лондоні вперше був опублікований нині всесвітньо відомий роман Шарлотти Бронте "Джейн Ейр".

У 1923 році була заснована кінокомпанія "The Walt Disney Company".

У ніч на 16 жовтня 1946 року за вироком Нюрнберзького трибуналу в будівлі нюрнберзької в'язниці були страчені через повішення нацистські злочинці: Ріббентроп, Кейтель, Кальтенбруннер, Розенберг, Франк, Фрік, Штрейхер, Заукель, Йодль і Зейсс-Інкварт.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 16 жовтня вшановує пам'ять святого Діонісія Ареопагіта, єпископа Афінського. У народі цей день назвали "Денис Позимний".

Що сьогодні не можна робити

Не дивіться в дзеркало - накличете біди. Будьте обережнішими на вулиці. Не підбирайте гроші на дорозі - залишитеся без власних. 

Прикмети на 16 жовтня

Народні прикмети 16 жовтня / фото ua.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • низькі темні хмари - скоро похолодає, піде сніг; 
  • галки збираються зграями - до ясної погоди;
  • горобці перелітають зграйками з місця на місце - до негоди.

Іменини 16 жовтня

Іменини у Амвросія, Дениса, Герарда, Павла, Петра і Фірантіни.

Вас також може зацікавити: