Яке свято 17 липня / pinterest.ru

В Україні - День етнографа (неофіційний), в США - День лотереї, День "Помилкового шляху" Коррігана, День позбавлення від думок "Міг би мати" і "Повинен мати", День персикового морозива, День жовтих свинок, День татуювання, День полунично-ревеневого вина, День дерев'яних автомобілів, в Південній Кореї - День Конституції, у Фінляндії - День демократії, в Італії - свято спасителя, в Гондурасі - свято гаріфуна, в Словаччині - День проголошення незалежності, в Лесото - День короля, в Японії - свято "Гіон мацурі", в Індії - день пам'яті тирота Сінга, в Малайзії - День народження раджі Перліса, в Австралії - день піжами.

Пам'ятні дати 17 липня, річниці та події

У ніч з 16 на 17 липня більшовики розстріляли царську сім'ю / pinterest.ru

У ніч з 16 на 17 липня 1918 року "Червоними радами" було скоєно кривавий злочин, що потрясло світ. Російський імператор Микола II, імператриця Олександра Федорівна, їх п'ятеро дітей, доктор Боткін і три людини прислуги були розстріляні в "Дудинку особливого призначення" - особняку Іпатьєва в Єкатеринбурзі. Тих, хто не був убитий пострілом відразу, закололи багнетами. Навіть улюблену собачку прибили прикладом. У 1981 році всі члени царської сім'ї були канонізовані православною церквою, вони були визнані жертвами політичних репресій і реабілітовані в 2008 році. А 17 липня 1998 року останки членів імператорської сім'ї були поховані в Петропавлівському соборі Санкт-Петербурга. 

Читайте такожМедовий, Яблучний і Горіховий Спаси 2021: дати і традиції свят17 липня - День народження Діснейленду. Парк для дітлахів був відкритий в 1955 році в штаті Каліфорнія, місті Анахайм. Ідея прийшла в голову вигаднику і великому бізнесменові, батькові двох дочок Уолту Діснею. Проект обійшовся йому в 17 мільйонів доларів. До речі, ведучим церемонії відкриття Діснейленду, в якій взяли участь понад 30 тисяч осіб, був на той час успішний шоумен Рональд Рейган, який надалі став президентом США. 

Відео дня

У 1986 році під час телемосту Ленінград-Бостон (під час перебудови американо-радянських подібних проектів була маса), в радянській студії прозвучала "крилата" фраза – "У нас сексу немає...".

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 17 липня вшановує пам'ять святих трьох Андріїв: Андрія наливу, Андрія Святителя та Андрія Боголюбського. Кожен з трьох святих залишив свій слід у церковній культурі. У народі день назвали "Андрій Налива". 

Що сьогодні не можна робити

  • Не можна брати в борг і віддавати борги, інакше чекайте фінансові труднощі.
  • Краще сьогодні не вирушати в дорогу і не торгувати. 

Прикмети на 17 липня     

Прикмети 17 липня / pinterest.ru

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • Багато ос літає - взимку буде морозно;
  • Хмари купчасті - до теплої погоди.

Іменини 17 липня

Іменини у Андрія, Марфи, Ольги, Дмитра, Феодота, Марії, Богдана, Олексія, Тетяни, Анастасії, Михайла, Миколи та Олександри.

Вас також може зацікавити: