Ялинкові іграшки своїми руками / фото ua.depositphotos.com

Новий рік 2023 – час святкового настрою та прикрашання ялинки. Необов'язково купувати в магазині прикраси з великою націнкою. Робити ялинкові іграшки своїми руками просто і весело, а ялинка з ними виглядає по-домашньому затишно. Можна залучити до процесу дітей – вони можуть підказати цікаві варіанти.

Раніше ми розповідали, як зробити подарунок на Новий рік своїми руками.

Іграшки на ялинку з шишок

Красиві, натуральні і безоплатні прикраси на ялинку можна зробити з ялинкових шишок. Зберіть великі шишки і прикрасьте на свій смак. На шишки можна приклеїти намистинки або гліттер, приклеїти зверху на шишку красивий бант.

Ялинкова іграшка з винних пробок

Якщо у вас є багато винних пробок, з них можна склеїти просту ялинку. Весь процес ви можете подивитися у відеоінструкції. Іграшку також можна зробити з однієї довгої пробки: для цього на пробці фломастером малюють очі і посмішкою, а посередині приклеюють бант.

Ялинкові іграшки з повсті

Зробити ялинкову іграшку з повсті дуже просто – для цього не потрібна складна техніка або важкодоступні предмети. Знадобиться лише повстяна тканина, шаблон малюнка, товста голка, нитка, вата і будь-які прикраси (бісер, гудзики).

До повстяної тканини прикладіть шаблон візерунка на картоні або тканини і обведіть олівцем. З повсті виріжте дві фігури за шаблоном (зірки, ялинки, рукавиці, оленів). Зшийте їх ниткою і залиште маленький простір не зашитим. Наповніть іграшку ватою і зашийте не прошите місце. Всередину іграшки замість вати можна вставити дзвіночок – тоді вона буде дзвеніти на ялинці.

Ялинкові іграшки з повсті / фото ua.depositphotos.com

Ялинкові іграшки своїми руками з природних матеріалів

Оригінальну і ароматну прикрасу для ялинки можна зробити з цитруса. Для цього апельсин, грейпфрут або помело потрібно нарізати акуратними кружечками. Всередину кружечка вставте зірочку анісу, кориці. Висушіть цитруси в духовці і нанижіть на ниточку. Ароматна прикраса готова.

Зірка на ялинку своїми руками

Такі красиві і м'які іграшки може зробити навіть дитина. Для іграшки знадобиться лист картону і моток вовняних ниток. Виріжте з картону основу зірки і намотайте на неї нитки. Можна зробити зірки різних кольорів.

Вам також може бути цікаво: