Є велика кількість різноманітних рецептів смачних закусок.
Домашні закуски до пива – гарна альтернатива придбаним у магазині.
Є безліч різноманітних рецептів смачних закусок. Важливо лише вирішити, яка саме закуска для пива підійде до конкретного місця й до моменту.
Нарізати цибулю кружечками товщиною 7-8 мм. Розібрати на кільця та покласти в холодну воду (1,5 літра).
Читайте такожАроматна фарширована картопля: як приготувати ситну страву
У 125 г борошна додати сіль, перець, розпушувач для тіста і перемішати. Додати пиво, 2 столові ложки води й добре перемішати до однорідного стану.
Дістати цибулю з води на паперовий рушник. Кожне кільце обваляти в борошні, потім у клярі й покласти в добре розігріту на сковороді рослинну олію. Смажити кільця цибулі до золотистого кольору, приблизно 2-3 хвилини на сильному вогні.
Готові кільця дістати з олії й викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру. Подати цибулеві кільця можна з улюбленими соусами.
Картоплю очистити, нарізати скибочками завтовшки 1-2 мм.
Тарілку або піддон мікрохвильовки застелити пекарським папером. Скибочки картоплі розкласти в один шар. Залишити на 3-5 хвилин.
Підсушити картопляні чіпси у мікрохвильовці впродовж 4 хвилин за потужності 600 Вт. Але краще все ж стежити, щоб скибочки не згоріли.
Готові картопляні чіпси пересипати сіллю або спеціями за смаком.
Хліб найкраще брати вчорашній або навіть 2-3-денний. Нарізати його на товсті брусочки.
Очистити кілька зубчиків часнику та пропустити його часникодавилку.
У чашу налити трохи олії й додати до неї часник. Так само всипати трохи солі та сухих спецій. Кожен шматочок злегка умочити з різних боків в олієву суміш.
Викласти брусочки хліба на деко для запікання. Покласти в гарячу духовку при 150°С на 15-30 хвилин. У процесі слід контролювати, щоб сухарики не підгоріли. Можна їх перевертати. Готові сухарики викласти на тарілку й можна пригощатися.
Крильця ретельно вимити, обрізати гостру частину по згину і просушити паперовим рушником. У миску з крильцями насипати 30 г крохмалю й добре перемішати. Викласти їх на решітку та залишити на 15 хвилин. Крохмаль вбереться і крильця висохнуть.
Приготування кляру. З'єднати борошно з крохмалем, спеціями, сіллю та розпушувачем. Перемішати вінчиком. Влити воду, збити вінчиком. Має вийти однорідна не дуже густа маса.
Читайте такожСмачна підлива з м'ясом: як приготувати апетитну страву
Крильця партіями опускати в кляр.
Розігріти рослинну олію до кипіння (її має бути стільки, щоб крильця були повністю покриті й смажилися відразу з усіх боків). Смажити по кілька крил за раз упродовж 8 хвилин.
Готові крильця покласти на решітку або паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир. Потім полити крильця соусом "Баффало" й подавати до столу гарячими.