НСТУ змінила правила участі у Нацвідборі на дитяче Евробачення / фото Glamurchik Tochka.net

Правління Національної суспільної телерадіокомпанії України заборонила брати участь у Національному відборі на дитяче Євробачення дітям, які виступали у Росії або на окупованих територіях після 2013 року.

Відповідне рішення опубліковано на сайті НСТУ.

Читайте такожУ НСТУ розповіли, чи платитимуть вони штрафи за відмову від участі у Євробаченні-2019

Відео дня

"Оргкомітет відмовляє в участі у Відборі, припиняє участь у Відборі учасника на будь-якому етапі Відбору або скасовує результати Відбору, якщо учасник (сольний виконавець/гурт) здійснював концертну діяльність після 01.01.2014, планує чи здійснює в цей час виступи на території країни-агресора та/або на окупованій території, брав участь у заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб’єктами тощо країни-агресора", - йдеться у документі.

Нагадаємо, у цьому році Україна не брала участі у Євробаченні через скандал з переможницею Національного відбору MARUV. Вона повинна була представити Україну на пісенному конкурсі, однак її перемога на Нацвідборі спровокувала скандал – низка політиків та громадських активістів виступили проти кандидатури виконавиці, оскільки вона гастролювала в Росії і мала заплановані на квітень концерти у Санкт-Петербурзі і Москві.

На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ. Попри це, переговори між Суспільним і співачкою провалилися.

В НСТУ зазначили, що згідно з правилами Євробачення, мовник-учасник має забезпечити неполітичний характер конкурсу, а ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації.