Андрій Кімач кілька років ішов до перемоги / скріншот

Українець Андрій Кімач став найкращим оперним співаком світу за версією ВВС, перемігши у престижному світовому конкурсі "Кардіффські голоси", який проводиться раз на два роки у Британії.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожPianoбой випустив бодіпозитивний кліп про жіночу красу (відео)

Кімач - перший українець, який переміг у престижному міжнародному конкурсі "Кардіффські голоси". Крім відомих арій, він підкорив журі піснею, яку виконав рідною мовою - «Ой ти, дівчино, з горіха зерня».

Ця перемога далася хлопцеві з вінницького села нелегко. Він розповів, що до перемоги вже двічі подавав заявку, але не проходив навіть до живих прослуховувань.

Нотну грамоту Кімач вивчив самотужки, а співати почав у церковному хорі, коли навчався у Чернігівській духовній академії. Потім була консерваторія. Щоб мати кошти на прослуховування, два роки був на заробітках у Польщі: працював на заводі з виготовлення пральних машин та на меблевій фабриці. Співом займався на вихідних, а всі гроші витрачав на поїздки на прослуховування.

Наразі Кімач готується до сольного концерту в Берліні, має підписати кілька контрактів з європейськими театрами й уже отримав запрошення виступити в Національній опері.