Екстремісти ідеалізують персонажа Джокера – клоуна-маніяка з "Бетмена" / скріншот з фільму

Американська армія попередила свій особовий склад про ймовірну підготовку «божевільними екстремістами» масових розстрілів під час показу прем’єри «Джокера».

Попередження з позначкою «для службового користування» потрапило на шпальта американських ЗМІ.

Читайте такожNetflix випустила перший трейлер до фільму "Пуститися берега" (відео)

Відео дня

«Біжіть, якщо зможете. Якщо ви застрягли у приміщенні – сховайтеся і не панікуйте. Якщо стрілець вас знайде, боріться», – інструктує своїх військових Армія США.

В армії пояснили інструктаж тим, що мережею поширюють тривожні повідомлення про заплановані екстремістські дії, зокрема – самотні чоловіки, які почувають себе відчуженими від суспільства і яким не вдається знайти дівчину.

«Божевільні екстремісти» ідеалізують Джокера – клоуна-маніяка з «Бетмена», розлюченого самітника, який після задовгого конфлікту з соціумом переходить до насильства, пише New York Post.

Авторам сценарію масових розстрілів також до вподоби зображення Джокера як людини, що хоче щастя, але в результаті повинна відбиватися від хуліганів.

Водночас у прес-центрі Армії заявили, що повідомлення є типовим.

«Ми хочемо, щоб наші працівники були підготовлені й не забували про особисту безпеку як на роботі, так і на вулиці», – сказав речник Армії репортерам.

Утім, представники карного розшуку Армії зазначили, що отримали «достовірну інформацію» з Техасу щодо «націлювання на невідомий кінотеатр під час виходу фільму».

Як повідомляв УНІАН, на Youtube-каналі Warner Bros Pictures опубліковано фінальний трейлер фільму «Джокер», присвячений культовому суперлиходію коміксів DC.

Головний герой стрічки – Артур Флек, комедіант, від якого відвернулося суспільство. Він поступово втрачає глузд і стає злодієм.

Режисером картини виступив Тодд Філліпс, відомий за такими роботами, як «Впритул», «Мальчишник у Вегасі», «Хлопці зі стволами», «Старскі і Хатч». Крім Фенікса, у фільмі зіграють Роберт Де Ніро, Зазі Бітц, Марк Мерон, Френсіс Конрой і Шей Вігем. Головну роль виконав триразовий номінант на «Оскар» Хоакін Фенікс.

В американський прокат фільм вийде 4 жовтня.