Нацвідбір на Євробачення 2020 пройде в жовтні, анкети можна подавати вже сьогодні / СТБ

Телеканал СТБ UA: Суспільне мовлення оголошують старт національного відбору на Євробачення 2020. Прийом анкет починається в середу, 16 жовтня.

Музичним продюсером Національного відбору залишається Руслан Квінта. Креативний продюсер - Наталя Франчук. Ведучий прямих ефірів - Сергій Притула. Про це повідомляє прес-служба СТБ.

Цього року відбір буде проходити з оновленими правилами: до них внесено умову, яка стосується виступів конкурсантів у країні-агресорі. Тепер учасником національного відбору може бути виконавець або колектив, який не здійснював концертної діяльності на території РФ з 2014 року, не планує й не анонсує таку під час конкурсу і до фіналу Євробачення, а також не в'їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України. За виявлені порушення правил учасники національного відбору можуть бути дискваліфіковані.

Відео дня

Читайте такожНСТУ змінила правила відбору на дитяче Євробачення після скандалу з MARUV

"Після торішнього фіналу ми серйозно задумалися над тим, які зміни необхідні для того, щоб наша країна щорічно була присутня на Євробаченні. Разом з колегами з Громадського ми провели низку зустрічей, щоб розробити всі необхідні доповнення в правила, й в цьому році плануємо приділити відбору представника України особливу увагу", - заявила керуючий директор телеканалу СТБ Людмила Семчук.

Інші пункти правил національного відбору залишилися без змін. Відбір буде складатися з трьох етапів: всеукраїнський онлайн-збір анкет (триватиме до 25 грудня включно), телевізійні півфінали (8 і 15 лютого) і фінал, під час якого Україна назве свого представника на Євробачення 2020 (22 лютого).

Нагадаємо, що учасником конкурсу можуть бути як окремі виконавці, так і колективів у складі не більше шести осіб. Конкурсна пісня повинна бути оригінальною, тривалістю не більше трьох хвилин, а її текст не може містити закликів політичного, комерційного або військового характеру. До участі не допускаються пісні, які вже повністю або фрагментами публічно виконувалися до 1 вересня 2019 року. Виключні майнові права на пісню повинні належати учаснику.

Заповнити анкету учасника можна за лінком.

Прямі ефіри національного відбору 2020 пройдуть 8, 15 (півфінали) та 22 лютого (фінал) одночасно на телеканалі СТБ і Громадського мовника UA: ПЕРШИЙ.

65-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2020 відбудеться 12, 14 і 16 травня 2020 року у місті Роттердам, Нідерланди.

Як повідомляв УНІАН, співачка MARUV повинна була представити Україну на пісенному конкурсі Євробачення 2019, який пройшов в Ізраїлі. Її перемога на нацвідборі спровокувала скандал – низка політиків та громадських активістів виступили проти кандидатури виконавиці, оскільки вона гастролювала в Росії.

На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ. Незважаючи на це, переговори між «Суспільним» і співачкою провалилися.