Фільм "1917" став тріумфатором BAFTA / REUTERS

У Лондоні вручили щорічну премію Британської академії телебачення та кіномистецтв BAFTA. 

Головний актор фільму "Джокер" Хоакін Фенікс визнаний найкращим головним актором. Його конкурентами, зокрема, були Ленардо Ді Капріо, Тарон Егертон та інші. У своїй промові актор підняв проблему "системного расизму" та "утисків" всередині галузі, передає Sky News.

Найкращою акторкою стала Рене Зеллвегер за роль у стрічці "Джуді".

Відео дня

Кращий фільм і найвидатніший британський фільм - стрічка "1917". Ця стрічка була відзначена у номінаціях за спецефекти, кінематографію, звук та дизайн виробництва. Найкращий режисер - Сем Мендес за роботу над фільмом "1917". "Посеред усього цього легко забути про фактичний досвід зйомок фільму, і у мене був райський рай, який, я думаю, ніколи більше не матиму", - сказав Мендес на сцені. Загалом "1917" визнано найкращим за сімома номінаціями.

Читайте такожНазвані переможці Гільдії сценаристів США, головну премію отримав фільм "Паразити"

Найкращим актором другого плану обрано Бреда Пітта за зйомки у фільмі "Одного разу в… Голлівуді". На BAFTA він жартував про Brexit, Megxit і... був один. Самого актора не було на врученні через "сімейні зобов'язання", але він передав аудиторії: "Ей, Британіє, чув, що ти щойно стала одинокою, ласкаво просимо до клубу", - сказав Пітт. "Бажаю вам найкращого розлучення".

Приз за кастинг дістався фільму "Джокер".

Висхідною зіркою, на думку жюрі, став актор фільму "Блакитна історія" Майкл Ворд, який подякував батькам і Богові за нагороду. 

Фільм "Паразити" обрано найкращим неангломовним і кращим у номінації оригінального сценарію. Він був знятий у Південній Кореї. 

Кращий документальний фільм - "Для Сами".

Найкращий мультфільм - "Клаус"

Приз за найкращий макіяж та зачіску дістався Шарліз Терон.