Другий півфінал Нацвідбору на Євробачення 2020 року – дата / фото УНІАН

В Україні стартував Національний відбір претендентів на участь в музичному конкурсі Євробачення-2020, який пройде цього року в Нідерландах. Уже відбувся перший півфінал відбору, за підсумками котрого в фінал пройшли троє учасників.

Дата ефіру та правила голосування

Вже цієї суботи, 15 лютого, пройде другий півфінал Нацвідбору, під час якого буде визначено ще трьох конкурсантів, які поборються у фіналі за право представляти Україну на Євробаченні.

Читайте такожПерший півфінал нацвідбору на Євробачення: виступи всіх учасників (відео)

Відповідно до правил Нацвідбору на Євробачення, кожна пісня оцінюється членами журі та глядачами в ході інтернет- та СМС-голосування. Однак голоси глядачів є пріоритетними. Тож, якщо якісь учасники в підсумку отримають однакову кількість балів, саме голоси глядачів будуть визначальними.

Ті виконавці, які посядуть перше, друге та третє місця, проходять у фінал.

Учасники другого півфіналу Нацвідбору

У другому півфіналі змагатимуться 8 претендентів.

MOONZOO feat. F.M.F. Sure – Maze

FO SHO – BLCK SQR

Еліна Іващенко – Get Up

Олександр Порядинський – Savior

GARNA – Who We Are?

KHAYAT – Call For Love

David Axelrod – HORIZON

TVORCHI – Bonfire

Євробачення-2020: де дивитися другий півфінал відбору

Другий півфінал Національного відбору представника України на Євробачення-2020 року розпочнеться о 19:00. Його транслюватимуть в прямому ефірі телеканали UA:ПЕРШИЙ і СТБ, які спільно проводять Нацвідбір з 2016 року.

Читайте також"Часто навіть нічого обговорювати": Данилко запропонував змінити формат півфіналів Нацвідбору

Спостерігати за відбором на Євробачення-2020 також можливо онлайн – канали вестимуть трансляцію на Youtube. Подивитися його онлайн можна на сайті УНІАН.

Нагадаємо, раніше визначилася перша трійка фіналістів українського Нацвідбору на Євробачення. У фіналі співатимуть Jerry Heil, Go-A і KRUTЬ. 

65-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення цього року стартує 12 травня в нідерландському місті Роттердам. Саме цього дня пройде перший півфінал, а 14 травня – другий півфінал. І вже 16 травня відбудеться гранд-фінал і стане відомо ім’я переможця Євробачення-2020.