5 березня в український прокат виходить спільний мультфільм від Disney і Pixar / кадр з фільму

5 березня в український прокат виходить спільний мультфільм від Disney і Pixar. УНІАН вже подивився новинку і поспішає поділитися враженнями.

По-перше, треба сказати, що від студії Pixar завжди чекаєш чогось особливого. На відміну від інших анімаційних студій Pixar з року в рік радує свіжою історією з оригінальним сюжетом і новими героями. Адже, погодьтеся, нескінченні рімейки і сіквели вже порядком набридли. Від Pixar же чекаєш добротну казку зі змістом і мораллю в кінці.

кадр з фільму

Читайте такожВ український прокат вийшов фільм "Леонардо да Вінчі. Незвідані світи"В цьому сенсі «Уперед» не підвів. Сюжет у мультфільму досить оригінальний. Дія фільму розгортається в чарівному світі, населеному ельфами, тролями, кентаврами і іншими істотами. Колись їх світ переповнювала магія, але з часом все стало інакше, і тепер істоти живуть звичайним життям. Мама двох братів-ельфів Єна і Барлі Лайтфут дала їм чарівний посох, який їм заповідав їх тато, який працював бухгалтером, перед своїм зникненням, коли їм обом виповниться 16. За допомогою чарівного каменя в цьому посоху брати зможуть повернути свого батька на одну добу. В результаті вдалося повернути тільки нижню частину його тіла, і брати вирушають в подорож по незвичайних місцях, щоб вдосталь насолодитися одним днем з татом. І в цій пригоді вони також з'ясують, куди поділася магія з їх світу.

Читайте також"Річард Джуелл": яким вийшов новий фільм Клінта Іствуда про теракт на Олімпіаді (огляд)Мультфільм знятий дуже динамічно. Протягом майже двох годин картини герої проходять квест, який закидає їх на найрізноманітніші локації, і стежити за розвитком сюжету дуже цікаво. З початку сюжет розвивається досить повільно, але у другій половині фільму закручується все швидше і швидше.

Герої в мультику, не дивлячись на його філософський і навіть трохи сумний підтекст, досить смішні та веселі. Особливо весело спостерігати за одним з центральних персонажів картини – войовницею Мантикорою і злісними феєчками-байкерами. Переважно сумний в картині хіба що головний герой – Єн, який вийшов кілька шаблонним-такий собі непримітний, хлопчик, що виріс без батька, який при цьому. Зрозуміло, володіє прихованим талантом, здатним змінити світ.

кадр з фільму

Звичайно, є в мультфільмі місце і для того, щоб посміятися, і щоб посумувати. Особливо чутливий глядач може навіть пустити сльозу.

В цілому творці постаралися зробити мультфільм цікавим не лише дітям, але і дорослим. У картині піднімаються такі серйозні теми, як втрата віри в диво і просиджування штанів на остогидлій роботі замість руху до справи життя. Але лейтмотивом, звичайно, є дитячо-батьківські відносини.

Мультфільм вийшов дуже барвистим, з відмінним малюванням, і, звичайно, заслуговує черговий високої оцінки для Disney і Pixar.