Фільми "Чарлі і шоколадна фабрика" були засновані на дитячому романі Роальда Даля 1964 року \ Кадр з фільму "Чарлі і шоколадна фабрика"

Тайка Вайтіті, нагороджений "Оскаром" за фільм "Кролик Джоджо", зніме для потокового сервісу Netflix відразу два анімаційних серіали за мотивами повісті Роальда Даля "Чарлі і шоколадна фабрика".

Читайте такожДжуд Лоу зіграє у новому серіалі Тайка Вайтіті

Вайтіті виступить режисером, сценаристом і виконавчим продюсером обох проектів, повідомляє Variety. Перший мультсеріал слідуватиме класичним персонажам книги, а другий - присвячений народу умпа-лумпів, які працюють на шоколадній фабриці Віллі Вонки.

Відео дня

Як стверджують в Netflix, розвиток світу книги вперше вийде за межі вже існуючої історії. "Шоу збереже дух і тон оригінальної історії, але створить свій світ і персонажів далеко за межами сторінок книги Даля", - відзначають в Netflix.

Фільми "Чарлі і шоколадна фабрика" були засновані на дитячому романі Роальда Даля 1964 року. В оригінальній картині 1971 року "Віллі Вонка і шоколадна фабрика" головного персонажа зіграв Джин Уайлдер, а в адаптації Тіма Бартона роль дісталася Джонні Деппу.