Кадр з фільму "Банк Дейва" / фото Adastra Cinema

Вийшов український трейлер комедійного байопіку "Банк Дейва" (Bank of Dave), що розповідає реальну історію звичайного бізнесмена Дейва Фішвіка, що завдяки своїм талантам став мільйонером.

Як повідомляє прес-служба Adastra Cinema, в український прокат фільм вийде 30 березня 2023 року.

В центрі сюжету фільму – селф-мейд мільйонер Дейв Фішвік, який задумав відкрити "народний банк" у Британії, де сноби-фінансисти не видавали нову банківську ліцензію протягом цілих 150 років. На шляху до мріїі Дейву доведеться зробити кілька важливих виборів: зламати систему чи покращити її, обрати кохання чи кар'єру, а чи потрібно взагалі робити такий вибір?

Режисером стрічки виступив Кріс Фоггін, який до цього зняв комедії "Друзі рибалки", "Закохані діти", детективні шоу "Сліди" та "Віра", а також короткий метр "Запит в друзі чекає підтвердження" з Джуді Денч.

На головну роль Дейва Фішвіка запросили відомого британського актора Рорі Кінніра, двократного володаря театральної премії Лоуренса Олів’є та кінопремії "Супутник", відомого за ролями в блокбастерах "Квант милосердя" та "007: Координати "Скайфол", а також серіалах "Чорне дзеркало" та "Порожня корона".

"Історія Дейва мене підкорила. Мені захотілося розібратися, що саме стояло за його завзятістю та рішучістю. Що було в нього на душі, звідки він брав енергію для боротьби? І чи знав він, що його боротьба приведе до успіху? Це те, що мені було близько, коли я вперше почув історію свого героя", – розповів Кіннір.

Актор не тільки прочитав автобіографічну книгу Дейва, що стала бестселером, але й познайомився зі своїм героєм: побував у нього вдома, побачив його родину і завітав в той самий банк, що заснував Фішвік.

Також в фільмі знялися Джоел Фрай ("Круелла", серіал "Гра престолів"), Фібі Дайневор ("Бріджертони") та Г'ю Бонневілль ("Пригоди Паддінгтона", "Абатство Даунтон"), що виступив в ролі антагоніста Дейва.

Крім того, у стрічці засвітилася відома рок-група Def Leppard: за сюжетом, музиканти допомагають герою зібрати потрібну суму грошей. В реальності це улюблена група самого Дейва Фішвіка.

Вас також можуть зацікавити новини: