Фільм "Ми, наші улюбленці та війна" побив рекорди українського прокату

Дебютний проєкт Антона Птушкіна вже зібрав 2,3 мільйона гривень.

Перший кінопроєкт "Ми, наші улюбленці та війна", українського блогера та мандрівника Антона Пушкіна, прем'єра якого відбулася 28 березня, став найкасовішим серед українських фільмів. Документальна картина вже побила всі рекорди і за перший вікенд у національному прокаті зібрала 2,3 мільйона гривень.

Як повідомляє видання Forbes, це перший документальний фільм в українському кіно, який зібрав подібну суму за короткий час. "Ми, наші улюбленці та війна" залишив позаду навіть культовий фільм, який отримав Оскар "20 днів у Маріуполі". Останньому знадобилося 16 вікендів, щоб зібрати 2,1 мільйона гривень.

Згідно з даними статистики, від 4 квітня фільм переглянули вже 13 440 кіноманів. Стрічку показали 142 кінотеатри на 174 екранах. Щодня проходить близько 240 сеансів в Україні.

"Це однозначно успішний старт прокату для будь-якого, не лише документального фільму", – наголосила СЕО дистриб’юторської компанії Green Light Films Вероніка Ясінська.

Фільм Антона Птушкіна покажуть у США

У своєму Instagram режисер розповів, що найбільший американський мовник PBS придбав його фільм "Ми, наші улюбленці та війна". Міжнародну версію картини покажуть в рамках популярного документального проєкту Nature від PBS.

"PBS є найбільш відомим провайдером в Америці, та, зокрема, транслював у серії Frontline фільм "20 днів в Маріуполі" — цьогорічного лауреата премії Оскар", – написав Птушкін.

Про що фільм "Ми, наші улюбленці та війна"

У фільмі зображено стосунки тварин та людей. Усі вони стали або учасниками, або свідками кривавої війни у 2022 році. Головними героями фільму є коти, собаки, ведмеді, леви, лемури та йеменський хамелеон на імʼя "Ігор". А також люди, які рятують своїх улюбленців, попри небезпеку. Крім того, у фільмі показано іноземців, яких вразив героїчний подвиг українців.

Також ви можете переглянути фільм "Жодного тиску" – польську новинку на Netflix, яка стала фаворитом українців.

Вас також можуть зацікавити новини: