Головні кіноновинки тижня в кінотеатрах і онлайн / колаж УНІАН, скріншоти

"Ми, наші улюбленці та війна", "Омен: Початок" і "Останній подих": головні кінопрем'єри тижня

09:25, 06.04.2024
10 хв.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок цього тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Цього тижня в широкий прокат вийде документальний фільм "Ми, наші улюбленці та війна", що став повнометражним режисерським дебютом відомого українського блогера і мандрівника Антона Птушкіна.

Також на великих екранах можна буде подивитися фільм жахів "Омен: Початок", що є приквелом культової хорор-франшизи, постапокаліптичний трилер "Останній подих" з Мілою Йовович, трилер "Материнський інстинкт" з Енн Гетевей та Джессікой Честейн, німецьку романтичну комедію "Полум’яне небо" з числа призерів Берлінале та ще кілька новинок.

Тим часом, онлайн можна буде подивитися романтичну комедію "Музика" з зіркою "Рівердейла" Камілою Мендес та біографічну драму "Королівський ексклюзив" про скандального британського принца Ендрю.

Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

Ми, наші улюбленці та війна

Us, Our Pets and the War (Україна, Канада, 2024, документальний)

Цей фільм – спроба показати події в Україні під іншим кутом, через стосунки людей та тварин, що стали як свідками, так інколи і жертвами цієї війни. Головні герої фільму – це не тільки коти, собаки, ведмеді, леви, лемури та йеменський хамелеон на імʼя "Ігор", але й люди, що їх рятують, ризикуючи своїм життям. У стрічці задіяно багато іноземців, для яких героїзм українців під час порятунку тварин став справжнім відкриттям.

Фільм є повнометражним режисерським дебютом відомого українського блогера і мандрівника Антона Птушкіна, робота над ним тривала 1,5 року.

Офіційна прем'єра фільму відбулася 28 березня 2024 року під час відкриття 12-го кінофестивалю Doc Kyiv Fest.

Детальніше про фільм читайте в нашій окремій рецензії.

Омен: Початок

The First Omen (США, 2024, жахи)

Фільм є приквелом класичної франшизи фільмів жахів "Омен" та загалом шостим фільмом серії. В центрі сюжету фільму – молода американка Маргарет Дайно, яку відправляють до Риму, щоб почати життя, присвячене служінню церкві. Там вона зіштовхується з пітьмою, що випробовує її віру та приховує жахливу змову, мета якої – народження вселенського зла.

Головні ролі у стрічці "Омен: Початок" виконали Нелл Тайґер Фрі (серіал "Дім з прислугою"), Тавфік Баргом ("Марія Магдалина"), Соня Браґа ("Поцілунок жінки-павука"), Ральф Айнесон ("Творець"), Чарльз Денс (серіал "Гра Престолів") та Білл Наї ("Пірати Карибського моря: На краю світу", "Реальна любов", "Інший світ").

Фільм знятий режисеркою Аркашею Стівенсон (серіали "Новий смак вишні", "Легіон") на основі персонажів, створених Девідом Зельцером ("Омен"). 

Детальний огляд фільму читайте в нашій окремій рецензії.

Останній подих

Breathe (США, 2024, трилер/екшн)

Події фільму відбуваються у майбутньому, в якому Земля залишилася майже без повітря, а серед людей, які вижили, точиться жорстока боротьба за генератори кисню. Майя, дружина талановитого винахідника Даріуса, разом з їхньою донькою Зорою живуть удвох в приміщенні, де виробляється кисень. Вони не полишають свій дім, аби не викрити місцезнаходження цінної техніки, за якою всі полють. Єдина можливість вийти на поверхню – спеціальний костюм, винайдений колись Даріусом. Інша група людей, яку очолює Тесс, давно шукають і їх, і техніку, завдячуючи якій вони досі живі. Тесс знає про розробку зниклого чоловіка Майї і готова пробратися до неї за будь-яку ціну.

Головні ролі у фільмі виконали Дженніфер Гадсон ("Кішки", "Повага"), Міла Йовович ("Обитель зла", "П'ятий елемент"), Сем Вортінгтон ("Аватар", "Битва титанів"), Коммон ("Королі вулиць", "Джон Вік 2"), Куавенжан Уолліс ("12 років рабства", "Тролі") та інші.

"Останній подих" знято режисером Стефоном Брістолем, для якого це другий повнометражний фільм у кар’єрі після тепло сприйнятого критиками науково-фантастичного пригодницького фільму "Побачимося вчора" 2019 року.

Материнський інстинкт

Mothers' Instinct (США, 2024, трилер/драма)

Філь є англомовною адаптацією світового бестселера бельгійської письменниці Барбари Абел. Головні героїні Еліс та Селін, здається, мають все: люблячі чоловіки, прекрасні діти, комфортне життя в заможному пригороді, а також їх сусідська міцна дружба. Втім, трагічний випадок знищує цю ідеальну гармонію. Почуття провини, підозрілість та параноя поєднуються, щоб знищити дружбу, а, можливо, й їхні життя.

Головні ролі у фільмі виконали Енн Гетевей ("Диявол носить Прада", "8 подруг Оушена", "Знедолені", "Темний лицар повертається", "Інтерстеллар") та Джессіка Честейн ("Гра Моллі", "Воно 2", "Марсіянин", "Найжорстокіший рік", "Багряний пік").

Постановником трилера виступив француз Бенуа Деломме, для якого стрічка стала режисерським дебютом. Раніше він встиг зарекомендувати себе завдяки своїм операторським роботам у таких фільмах, як "Ван Гог. На порозі вічності", "Коханець леді Чаттерлей", "Мінамата", "Найп'янкіший округ у світі" та інших.

Світова прем'єра "Материнського інстинкту" відбулася 8 березня 2024 року.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 6,6 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 56% схвалення від критиків. Водночас, на Metacritic кіноексперти оцінили його в 44 зі 100 балів, що відповідає характеристиці "змішані або середні відгуки".

Полум’яне небо

Roter Himmel (Німеччина, 2023, комедія/драма/романтика)

Події фільму розгортаються довкола молодого письменника Леона, який вирішує пожити в будинку свого друга на березі моря. Тут він прагне знайти натхнення та завершити книгу. Але через нове знайомство з чарівною дівчиною Леону все не вдається зосередитися на роботі. Коли в будинку з’являються ще кілька несподіваних гостей, неподалік спалахує лісова пожежа. Опинившись у пастці полум’я, герої починають зближуватися.

Режисер і автор сценарію – володар двох "Срібних ведмедів" Берлінале Крістіан Петцольд, який у 2017 році очолював журі Одеського міжнародного кінофестивалю. Серед його відомих робіт – стрічки "Барбара", "Фенікс", "Транзит" та "Ундіна".

Головну чоловічу роль виконав австрієць Томас Шуберт ("Дихання"), який наприкінці 2023 року претендував на звання найкращого європейського актора за версією Європейської кіноакадемії. Головну жіночу роль у фільмі виконала німкеня Паула Бір – найкраща європейська акторка 2020 року за версією Європейської кіноакадемії, зірка фільмів "Транзит" і "Ундіна" Крістіана Петцольда, а також "Франц" Франсуа Озона.

Прем'єра фільму відбулася на торішньому Берлінському міжнародному кінофестивалі , де він отримав Ґран-прі журі – "Срібного ведмедя". Українська прем’єра відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі 2023, де стрічка отримала Спеціальну відзнаку журі.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 7,2 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 92% схвалення від критиків з відзнакою "Сертифікована свіжість" та 72% від глядачів. Водночас, на Metacritic кіноексперти оцінили його в 82 зі 100 балів з відзнакою "Обов'язкове до перегляду" (відповідає характеристиці "всезагальне визнання"), а широка аудиторія – в 5,8 з 10 балів ("змішані або середні відгуки").

Цікаві факти про фільм читайте в нашому окремому матеріалі.

Ритуал. Інший вимір

Nu gui qiao 2: Yuan gui lou (Тайвань, 2023, жахи)

Команда розробників ігор на основі міських страшилок вирішує провести тестування нового продукту в будинку з паранормальними явищами. За легендою, місцеві привиди заводять непроханих гостей в інший вимір і змушують блукати там у нескінченному лабіринті жаху. Фахівці з хорор-ігор зіткнуться тут зі справжніми потойбічними силами – тепер вони мають переграти примар у їхній власній грі.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 5,3 з 10 балів.

Сезон полювання

Chasse gardée (Франція, Бельгія, 2023, комедія)

У селі продається будинок мрії на лоні природи. Для сімейної пари з двома дітьми – це ідеальна можливість нарешті вибратись з тісної столичної квартири і покинути пекло міста. Але мрія швидко перетворюється на кошмар, коли вони розуміють, що доброзичливі сусіди використовують їхній прекрасний сад як мисливські угіддя! Між сусідами оголошується війна, у якій всі засоби і методи дозволені.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 6,4 з 10 балів.

Музика

Música (США, 2024, романтика/комедія)

В центрі сюжету фільму – молодий чоловік Руді, якого мучить музика у його голові. Він має розібратися з невизначеним майбутнім, балансуючи між коханням, сім’єю та бразильською культурою в Нью-Джерсі.

Головні ролі виконали американський блогер та музикант Руді Манкузо ("Флеш", "Рубіж світу"), він же став режисером фільму, та зірка серіалу "Рівердейл" Каміла Мендес.

Світова прем'єра фільму відбулася в середині березня 2024 року.

Наразі його оцінка на IMDb становить 7,2 з 10 балів.

Широкій аудиторії фільм стане доступний на Prime Video 4 квітня 2024 року.

Королівський ексклюзив

Scoop (Велика Британія, 2024, біографія/драма)

Фільм являє собою художню інтерпретація реальних подій, як трьом жінкам, що створюють програму Newsnight на BBC, вдалося влаштувати сумнозвісне телеінтерв’ю з принцом Ендрю. Тоді він розповів про свої стосунки з американським бізнесменом Джеффрі Епштейном, засудженим за сексуальні злочини. В результаті скандалу, що вибухнув після інтерв'ю, принц Ендрю був відсторонений від виконання обов'язків члена королівської сім'ї.

Головні ролі у фільмі виконали Джилліан Андерсон (серіали "Секретні матеріали", "Корона", "Статеве виховання"), Біллі Пайпер (серіали "Доктор Хто", "Таємний щоденник дівчини за викликом", "Бульварні жахіття"), Руфус Сьюелл (серіали "Калейдоскоп", "Дипломатка", "Людина у високому замку"), Коннор Свінделлс (серіал "Статеве виховання", фільм "Барбі") та інші.

Широкій аудиторії фільм стане доступний на Netflix 5 квітня 2024 року.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали квітня 2024 року – цього тижня на Hulu стартує друга частина 12 сезону "Американської історії жаху", а на Netflix вийдуть повні сезони кримінальної драми "Ріплі" та південнокорейського хорору "Паразит: Сірі". Тим часом, на Apple TV+ покажуть перші три епізоди детективної драми "Шугар" з Коліном Фарреллом.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся