Queen відкриє онлайн-доступ до концерту пам'яті Фредді Меркьюрі \ фото twitter.com/UMG

Гурт Queen відкриє онлайн-доступ до концерту пам'яті Фредді Меркьюрі і жертв Сніду, який відбувся в 1992 році, щоб зібрати гроші для Всесвітньої організації охорони здоров'я та її зусиль з боротьби з COVID-19.

Читайте такожQueen випустила анімаційний кліп на пісню Thank God it's Christmas

Концерт транслюватиметься в прямому ефірі на YouTube-каналі групи 15 травня в 21:00 за київським часом і буде доступний для перегляду протягом наступних 48 годин.

Концерт Фредді Мерк'юрі відбувся на стадіоні Уемблі в Лондоні 20 квітня 1992 року, через кілька місяців після того, як Мерк'юрі помер від ускладнень Сніду. У шоу брали участь члени групи Queen - Брайан Мей, Роджер Тейлор і Джон Дікон - зіграли безліч класичних композицій Queen і інших пісень з такими артистами, як Девід Боуї, Роберт Плант, Джеймс Хетфілд, Джордж Майкл, Елтон Джон, Лайза Міннеллі. У шоу також брали участь Metallica, U2, Def Leppard, Guns N 'Roses і Spinal Tap.

Прибуток від концерту допоміг запустити Mercury Phoenix Trust, який пожертвував понад 17 млн фунтів стерлінгів (близько $20 млн) на численні проекти у 57 країнах для надання допомоги у боротьбі зі Снідом.