Стрічка отримала вісім премій «Оскар».скріншот з відео

Фільм «Віднесені вітром» (1939) тепер знову можна подивитися на потоковому сервісі HBO Max.

Читайте такожHBO Max прибрав з прокату фільм "Віднесені вітром" через звинувачення у расизмі

Два тижні тому його видалили з каталогу, оскільки в ньому зображені «деякі етичні та расові забобони». Картину тепер супроводили коментарем.

Відео дня

Однак, як повідомляє, повідомляє The Hollywood Reporter, перед початком фільму будуть показувати відео з виступом професора Чиказького університету Жаклін Стюарт. На ньому вона попереджає глядача, що він збирається подивитися один із найбільш популярних фільмів усіх часів, проте він неодноразово викликав протести через романтизацію Півдня і стереотипні образи темношкірих персонажів.

«Віднесених вітром» видалили з каталогу 9 червня на тлі протестів проти поліцейського свавілля і расизму після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда. Перед цим сценарист Джон Рідлі, який отримав «Оскар» за сценарій до фільму «12 років рабства», написав колонку в Los Angeles Times. Він закликав прибрати «Віднесених вітром» з бібліотеки потокового сервісу HBO, оскільки картина поширює «найболючіші стереотипи про кольорових жителів країни».

Адаптація однойменного роману Маргарет Мітчелл 1936 року «Віднесені вітром» стала одним з найкасовіших фільмів в історії і отримала вісім премій «Оскар».