Вийшов фінальний епізод серіалу "І просто так..."/ фото HBO

"І просто так...": чому мільйони фанатів плачуть над фіналом серіалу (огляд)

20:11, 03.02.2022

Цей серіал - як улюблене вино, ти насолоджуєшся кожним ковтком і чітко пам'ятаєш, як вперше відчув його смак. Йдеться про продовження "Сексу і міста" - "І просто так...". Довгими зимовими вечорами нові епізоди сиквела відроджують спогади й емоції, змушують вірити, що все в цьому житті просто, не варто його ускладнювати.

Багато фанатів культового серіалу "Секс і місто" з нетерпінням чекали виходу сиквела під назвою "І просто так...".  І ось в грудні 2021 року вийшло продовження пригод головних героїнь – Керрі Бредшоу (Сара Джессіка Паркер), Міранди (Синтія Ніксон) і Шарлотти (Крістін Девіс). На жаль, сексапільної блондинки Саманти глядачі так і не побачили, але її незрима присутність відчувалася в найдраматичніших епізодах.

УНІАН розповідає, чи вдалося шоуранерам "І просто так..." повторити успіх попередніх сезонів, чи не розчарували нові епізоди найвідданіших шанувальників і які скандали спливали після виходу деяких серій.

Сюжет "І просто так...": як перший і фінальний епізоди не на жарт розлютили фанатів

Вже в першому епізоді серіалу "І просто так..." на глядачів чекало розчарування: як можна було "вбити" кохання усього життя Керрі Бредшоу – Містера Біга? Полчища фанатів атакували творців шоу одразу після виходу серії, обуренню не було меж. Заради нього весела і неорганізована письменниця полишила своє колишнє життя, навіть переступила через себе, пробачивши йому втечу напередодні весілля, а тепер його просто не стало…

Не меншим шоком була і відсутність головної "запальнички" серіалу "Секс і місто" Саманти. Все - через те, що актриса Кім Керролл, яка зіграла її, не на жарт посварилася із Сарою Джесікою Паркер. Правда, епізодично в найважчі хвилини в житті серіальної Керрі Бредшоу вона "з'являлася".

Саманти не було в продовженні "Сексу і міста" / фото instagram.com/kimcattrall

І фінальним "пострілом" стала історія з Мірандою і її романом з Че Діас. Доросла жінка закохується в небінарного стендап-коміка, як дівчинка. Вона з легкістю говорить своєму чоловікові Стіву про те, що йде від нього. У фінальному епізоді Міранда взагалі тотально розчаровує, відійшовши від образу наймудрішої героїні серіалу. Спойлерити не будемо, скажемо лише: після цього не дивно, що ЗМІ вже охрестили Че "найбільш ненависним персонажем "І просто так...".

Скандали довкола серіалу "І просто так..."

За продовженням "Сексу і міста" стежили не тільки шанувальники, але і затяті скептики. У поле зору критиків потрапили й головні героїні серіалу: і негоже престарілим актрисам все псувати й намагатися "реанімувати" колишніх легких дівчат, і вбрання так собі, і навіть зовнішність не та. Міранду "цькували" за сиве нефарбоване волосся, Керрі – за зморшки, Шарлотту – за розповнілу фігуру.

Так, перший скандал вибухнув з виходом епізоду №1: Містер Біг помер після тренуванні на домашньому велотренажері Peloton. Акції виробника одразу ж впали, в компанії почали заспокоювати покупців.

Критикували персонажів і за невдалий вибір вбрання, наприклад, в шостій серії костюмери переплутали традиційне індійське вбрання, і замість сарі Керрі Бредшоу постала в спідниці та топі (називається це вбрання лехенга-чолі).

Але набагато гучнішим був скандал після виходу 8 епізоду "І просто так...". Правда, обурила ця серія тільки росіян, а все через те, що в ній нову дуже заможну героїню-сусідку Керрі Лізетт називають "російською повією". Для бойкоту серіалу російські користувачі мережі використали хештег #metoorussian і почали вимагати вибачень від творців продовження "Сексу і міста".

Лізетт у серіалі назвали "російською повією" / Скріншот

Не обійшлося без промахів і в 9 серії. Тут взагалі прозвучала антисемітська фраза, що розлютила багатьох фанатів "І просто так...". "Так це єврейська вечеря? Ви ж знаєте, що Голокост - це фейк?",- каже новий бойфренд Ентоні, прийшовши в гості до Шарлотти і її чоловіка-єврея. Ентоні відповів: "Пішов геть!". Але справедливому обуренню глядачів не було меж.

Сьогодні, 3 лютого, вийшов фінальний епізод серіалу. Вангуємо, що його розкритикують за "містичну" складову. Не будемо розкривати всі карти, скажемо лише, що Керрі почує дуже потрібні їй слова від... покійного чоловіка. І ви не зможете стримати сльози, коли Бредшоу буде стояти на "їхньому" з Бігом мосту в Парижі…

У контексті скандалів не можемо не згадати й неабиякі розбірки в житті актора Кріса Нота, який зіграв легендарного Містера Біга. Одразу кілька жінок звинуватили його в зґвалтуваннях. Тому, за інформацією ЗМІ, його навіть вирізали з фінального епізоду "І просто так...".

Персонажі "І просто так...": чи вдалося їм не втратити харизму

До героїнь "І просто так ..." є маса запитань, але вони зробили головне: відродили в душі кожного фаната найтепліші й, здавалося б, недавні спогади. А пам'ятаєте, дівчата, як ми себе порівнювали з персонажами "Сексу і міста"? Як "запалювали" до ранку і думали, що все життя попереду, а можливості безмежні? Як жили легко і насолоджувалися кожною миттю? З цим завданням і Керрі, що не зронила ні сльозинки на похороні Біга, і Міранда, що переживає нову молодість, і Шарлотта, що не зрадила своїм принципам, прекрасно впоралися. Вони показали нам, що вік - лише цифри, втрати – лише старт для чогось нового, а перешкоди не стануть на заваді, якщо дійсно чогось хочеш.

"І просто так..." вийшов прекрасним серіалом-ностальгією / фото instagram.com/justlikethatmax

Легкості героїнь "І просто так... " можна лише заздрити білою заздрістю: вони красиві, сповнені енергії та ідей. Почати життя з чистого аркуша – не проблема, закохатися після смерті чоловіка – зовсім не гріх, прийняти нетрадиційну орієнтацію своєї дитини – запросто, якщо бажаєш їй щастя. Так, все це про нашу чудову трійку-Міранду, Керрі й Шарлотту.

"І просто так...": чи повторив серіал успіх попередніх сезонів "Сексу і міста"?

Дві дебютні дві серії "І просто так..." набрали найбільше переглядів на стрімінговій платформі HBO Max за всю історію.  Чи це не успіх?

Так, серіал критикують, у ньому знаходять "ляпи", але це не перекреслить той факт, що нові епізоди наробили багато шуму в ЗМІ та соцмережах і принесли чималий прибуток його творцям.

Чи буде продовження серіалу "І просто так..."?

Поки офіційних заяв від творців проекту не було, але можна припустити, що "І просто так..." продовжать на другий сезон. Адже глядачів заінтригували в 10 серії, показавши нову закоханість Керрі й радикальні зміни в житті Міранди. Всім цікаво, що ж буде далі... Тож з нетерпінням чекаємо новин від шоуранерів.