Найочікуваніші фільми 2022 року / фото flickr.com/korosirego

Пандемія коронавірусу вплинула не тільки на наше повсякденне життя, але і на кіноіндустрію. Зйомки і прем'єри багатьох картин переносяться, кінотеатри закриваються, а онлайн-покази стають все популярнішими. 2022 рік порадує нас багатьма гідними фільмами в самих різних жанрах, а також продовженнями вже відомих хітів

.

Падіння Місяця - 3 лютого

2021 рік відзначився яскравим фільмом-катастрофою "Не дивіться наверх". Щось схоже чекає нас і в цьому році. Якщо минулорічна стрічка розповідала нам про майбутній кінець світу через падіння комети на Землю, то у фільмі "Падіння Місяця" планету чекає зіткнення з нашим супутником. Чи зможе людство з його технологіями впоратися з цією катастрофою і вижити?

Режисує фільм визнаний майстер фільмів-катастроф Роланд Емеріх, в режисерському списку якого значаться "Годзілла", "2012", "Післязавтра" і "День Незалежності". Не сумніваємося, що у нього вийде захоплююче і епічне кіно.

Смерть на Нілі - 10 лютого

Екранізація чудового однойменного роману Агати Крісті неодноразово переносилася, поки нарешті не назвали остаточну дату виходу - 10 лютого. Режисером фільму став Кеннет Брана (він же виконав головну роль), який раніше блискуче екранізував інший роман Агати Крісті "Вбивство в "Східному експресі". "Смерть на Нілі" стане продовженням цієї стрічки.

Детектив Еркюле Пуаро розслідує загадкове вбивство на борту дорогого корабля. У кожного з пасажирів може бути свій мотив для злочину. Фільм порадує глядачів інтригуючою головною загадкою, чудовими єгипетськими декораціями та інтригуючими поворотами сюжету.

Анчартед: На картах не значиться - 11 лютого

Шанувальники відеоігор зрадіють новому фільму про Нейтана Дрейка, головного героя культової гри серії ігор "Uncharted". Втім, навіть незнайомі з грою глядачі можуть оцінити по достоїнству цей пригодницький бойовик. За сюжетом фільму Нейтан Дрейк і його наставник Віктор Салліван разом полюють за скарбами і намагаються знайти зниклого брата Нейтана.

Сірано - 24 лютого

Драматичний мюзикл про паризького поета зворушить серця любителів романтики. Фільм заснований на драматичному творі "Сірано де Бержерак". Головний герой картини - чарівний поет, майстерно володіє словесним мистецтвом. У нього багато достоїнств, але він соромиться своєї карликовості і не може відкрити почуття коханій дівчині. Головну роль виконав неперевершений Пітер Дінклейдж - зірка "Гри престолів".

Бетмен - 4 березня

Чергова екранізація коміксів про Бетмена вийде на екрани в березні. Цього разу головна роль дісталася голлівудському красунчику Роберту Паттісону. У новому фільмі Бетмен протистоїть серійному вбивці Загаднику і намагається розкрити корупційну схему в уряді. Бетмен у виконанні Паттісона буде похмурим і схильним до агресії, а сам фільм очікується більш детективним.

Я - панда - 10 березня

Анімаційна студія "Pixar" представить оригінальний мультфільм в березні. Ця студія завжди радує нас глибокодумними картинами для будь-якого віку, і ми не сумніваємося, що і нова стрічка сподобається будь-яким глядачам. Мультфільм розповідає про тринадцятирічну дівчинку, яка щоразу при сильному хвилюванні перетворюється на величезну червону панду. А причин для хвилювання у підлітків завжди вистачає.

Фантастичні звірі 3: таємниці Дамблдора - 7 квітня

Шанувальники всесвіту "Гаррі Поттера" - приготуйтеся. Третя частина історії про Ньюта Саламандера вийде в Украні в квітні 2022 року. У новому фільмі ми нарешті побачимо молодого Албуса Дамблдора і дізнаємося, які темні секрети приховує найбільший чарівник. 

Аватар 2 - 15 грудня

13 років минуло з моменту виходу епічного фантастичного бойовика "Аватар", який став одним з найкасовіших фільмів в історії. Режисер Джеймс Кемерон нарешті представить світу другу частину "Аватара", прем'єра якого переносилася щороку. Сподіваємося, що цього разу фільм все-таки вийде в призначену дату і знову здивує нас приголомшливими пейзажами планети Пандора.

Головними героями фільму будуть не тільки знайомі нам Джейк і Нейтірі, але і їх троє дітей. Основним місцем дії фільму буде океан Пандори.

Мавка: Лісова пісня - 29 грудня

Наприкінці 2022 року в прокат вийде український ЗD-мультфільм за мотивами "Лісової пісні" Лесі Українки. Крім фентезійного сюжету в мультфільмі буде передова анімація, куменді тваринки і багато пісень. 

Вас також можуть зацікавити новини: