Поланскі був виключений зі складу членів Академії 1 травня 2018 року \ REUTERS

Верховний суд округу Лос-Анджелес (штат Каліфорнія) відмовив у відновленні кінорежисера Романа Поланскі у складі Американської академії кіномистецтв.

Читайте такожРада французької Академії кіномистецтв пішла у відставку через фільм Поланскі

"У правління була причина виключити позивача, - повідомила суддя Мері Стробел.- Рішення правління було засноване на доказах, не було прийнято як свавілля або каприз і не стало зловживанням", передає variety.

Справа щодо режисера не закрита в США досі. Суд відмовився її закрити навіть після клопотання самої потерпілої. Поланскі проживає в Європі, після втечі з США в 1978 році, на запити про екстрадицію влада США отримала відмову.

Роман Поланскі є лауреатом премії "Оскар", яку вручає Американська академія кіномистецтв: у 2003 році він отримав премію як кращий режисер за фільм "Піаніст".

Виключення Поланскі зі складу Академії кіномистецтв:

  • Поланскі був виключений зі складу членів Академії відповідно до правил поведінки організації 1 травня 2018 року.
  • Він був визнаний винним у сексуальних домаганнях. У 1977 році Роман Поланскі був звинувачений у спокушанні 13-річної моделі Саманти Геймер.
  • Режисер подав клопотання до суду в 2019 році, стверджуючи, що його вигнали з Академії без попередження і без справедливого судового розгляду.