Що подивитися з дитиною влітку / фото ua.depositphotos.com

Літні канікули - довгоочікуваний і безтурботний час. Домашні завдання вже не турбують дитину, а вся література на літо давно прочитана. Весело і пізнавально провести час з дитиною можна за спільним переглядом фільму або мультика. Це хороша можливість обговорити з дитиною складні моральні питання, які порушуються в дитячих творах.

"Зоотрополіс", 2016

Дітям від 12 років сподобається цей захоплюючий фільм з інтригуючою загадкою. Мультфільм розповідає про маленьку кролицю, яка хоче стати поліцейським. Вона переїжджає у великий мегаполіс і збирається боротися за справедливість, але ніхто не сприймає її всерйоз. Мораль картини полягає в тому, що недостатньо просто вірити в мрію, треба її домагатися. А також не потрібно судити про людину по зовнішності.

"Матильда", 1996

Першокласниця на ім'я Матильда має не по роках розвинений інтелект. Але її сім'я байдужа до дитини і не помічає її талант. Батьки віддають Матильду в школу, директор якої ненавидить маленьких дітей. Дитині сподобаються колоритні персонажі і захоплюючий сюжет, а дорослі отримають урок про виховання обдарованих дітей.

"Наш сусід Тоторо", 1988

Батьки, які не бояться експериментів, можуть подивитися з дитиною картину талановитого японського режисера Хаяо Міядзакі. Світлий, тонкий і дуже повчальний анімаційний фільм сподобається дітям різного віку. У ньому розкривається тема взаємин сестер, незвичайної дружби, а також любові до мами.

"Пісня моря", 2014

Цей добрий ірландський мультфільм виконаний в стилі двомірної анімації, що рідко зустрічається в наш час. В основі сюжету - ірландська народна казка про жінку, яка може перетворюватися на тюленя. Жінка любить чоловіка і маленького сина, і щасливо живе з ними. Одного разу вона тікає в море, залишивши згорток з новонародженою дочкою. Під час перегляду діти співпереживають персонажам і вдаються в питання: чому іноді батьки змушені розлучатися з дітьми?

"Собаче життя", 2017

Тема цього фільму сподобається абсолютно всім, адже розповідає він про відданість і винятковість собачої любові. Це хороша можливість пояснити дитині, що потрібно цінувати наших менших братів. Фільм розповідає про собаку, яка впізнає свого значно постарілого господаря. Ця небанальна голлівудська картина розтопить навіть найбільш черстве серце.

Вам також може бути цікаво: