Кіностудія подасть до суду / скріншот

Російська кіностудія «Союзмультфільм» заявила про намір повернути права на використання образу Чебурашки, які передали Японії 16 років тому.

Читайте такожУ країнах Близького Сходу заборонили мультфільм "Вперед" через ЛГБТ-персонажПро це повідомили в кіностудії.

Там зазначили, що зараз з приводу дії договору 16-річної давності та його умов у російської та японської сторін є серйозні розбіжності. У Росії вважають, що договір втратив силу.

Відео дня

«Складність полягає в тому, що поточний договір складено згідно з японським законодавством і всі розгляду, в тому числі, в судовому порядку повинні бути реалізовані в Японії та потребуватимуть  залучення серйозних фінансових коштів», – заявили в кіностудії.

Зазначається, що у 2017 році «Союзмультфільм» повернув собі більш ніж 90 відсотків прав на використання образів і мультфільмів «золотої колекції».

Раніше УНІАН повідомляв, що японські мультиплікатори випустили перший короткометражний 3D-мультфільм про пригоди Чебурашки і крокодила Гени. Прем'єра була присвячена до 10-річчя японського лялькового серіалу про Чебурашку, у якому було 26 епізодів.