Том Круз відмовився від нагород "Золотий глобус" \ фото instagram.com/tomcruise

Знаменитий голлівудський актор Том Круз повернув свої нагороди "Золотий глобус" Асоціації іноземної преси Голлівуду (HFPA) на знак протесту проти відсутності расової різноманітності серед членів журі премії.

Читайте такожНемає расової різноманітності: NBC відмовилася показувати вручення " Золотого глобуса"Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело, близьке до актора. HFPA є організатором кінопремії.

Том Круз отримував статуетку за кращу чоловічу роль у фільмах "Джеррі Магуайр" в 1997 році і "Народжений четвертого липня" в 1990 році, а також премію за кращу чоловічу роль другого плану в "Магнолії" в 2000 році.

Відео дня

Перед цим телекомпанія NBC, яка традиційно транслює церемонію вручення премії "Золотий глобус", відмовилася від показу в 2022 році з тих же причин. У HFPA входять 86 журналістів, серед них немає жодного представника африканської раси. Хто транслюватиме вручення "Золотого глобусу" в 2022 році, поки невідомо, передає kommersant.

Кінопремія "Золотий глобус"

"Золотий глобус" - американська премія, що присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за роботи в кінофільмах і телевізійних картинах. Премія "Золотий глобус" вручається щороку в січні за результатами голосування приблизно 90 міжнародних журналістів, які живуть в Голлівуді. У кіноіндустрії вважається другою за престижем премією після Оскара.

Вас також можуть зацікавити новини