Кадр з фільму "Дитина Розмарі" / скріншот

Містика - один з жанрів кіно, який захоплює дух і водночас викликає мурахи шкірою. Кіномани перебувають в певній прострації, намагаючись розгадати загадку і одночасно боротися зі страхом.

"Дитина Розмарі"

Молода пара переселяється в нову квартиру в Нью-Йорку, по сусідству з якою живе літнє подружжя. Одного разу Розмарі починає помічати дуже дивні і моторошні речі, які ніяк не може пояснити. Цей фільм не можна назвати жахом, проте він тримає в напрузі до останньої хвилини.

"Сяйво"

Письменник влаштовується доглядачем в закритий на зиму готель, де і сам поселяється разом зі своєю сім'єю. За цей час він планує написати роман, але він навіть уявити не міг, що йому завадить. Цей фільм знятий за книгою Стівена Кінга. І хоч сам автор назвав "Сяйво" найгіршою кінороботою, пізніше вона стала культовою. Чому так - дізнаєтеся під час перегляду.

"Інші"

Головна героїня - сувора і побожна жінка, яка живе зі своїми дітьми в розкішному будинку. Виявляється, що її спадкоємці не переносять сонячного світла, але це лише квіточки в порівнянні з тим, що ви побачите у фільмі. Одного разу з дому зникає вся прислуга, а пізніше на порозі з'являється нова трійця, яка переконана, що в цьому будинку для них є робота. Все це обернеться страхом для домочадців.

"1408"

Письменник Майк Енслін перевіряє достовірність містичних міських легенд. Незважаючи на те, що він відмінно на цьому заробляє, насправді сам він не вірить в цю нісенітницю. Але одного разу він заселяється в номер готелю "Дельфін", навколо якого ходить багато чуток. Подейкують, що в кімнаті 1408 відбуваються страшні речі, а людина, яка туди зайде, помре болісною смертю. Спочатку Майк скептично налаштований, поки не зрозуміє, що все це не жарти.

"Суспірія"

Молода дівчина приїжджає до Німеччини, щоб влаштуватися в балетну школу мадам Маркос. Але, як виявилося, там коїться щось дуже моторошне. Викладачки школи - відьми, що поклоняються древнім богам. Варто відзначити, що одну з головних ролей зіграла легендарна Тільда Суїнтон.

Нагадаємо, яким було перше в історії порно.

Вас також можуть зацікавити новини: