Головну роль у фільмі зіграла Френсіс Макдорменд / скріншот з фільму

Головний приз Венеціанського кінофестивалю "Золотий лев" отримав фільм "Земля кочівників" режисера Хлої Чжао.

Про це повідомляється на сторінці фестивалю в Twitter.

Престижний кінофестиваль проходив на італійському острові Лідо, в суботу відбулася урочиста церемонія нагородження переможців.

Головну роль у фільмі-переможці "Земля кочівників", заснованому на однойменній книзі журналістки Джесіки Брудер, зіграла лауреат двох премій "Оскар" Френсіс Макдорменд. У ньому розповідається історія жінки, яка втратила будинок під час економічної кризи 2008 року і вимушеної жити в кемпері - будинку на колесах, що переміщається по Заходу США.

Від самого початку дана стрічка вважалася фаворитом конкурсу, в якому брали участь 18 фільмів.

Ані режисер, ані виконавиця головної ролі не приїхала до Венеції. На церемонії нагородження вони вийшли в ефір по відеомосту з фургона, в якому колесить по Америці героїня Макдорманд.

Читайте такожОголено склад журі Венеціанського кінофестивалю

Володарем "Срібного лева" став японський режисер Кійосі Куросава за картину "Дружина шпигуна". Гран-прі журі отримав фільм "Новий порядок" режисера Мішеля Франко, а кращим актором і володарем Кубка Вольпі став Франческо Фавіно за роль у фільмі "Наш батько" режисера Клаудіо Ноче. Кубок Вольпі за кращу жіночу роль завоювала Ванесса Кірбі, яка зіграла у фільмі "Фрагменти жінки" режисера Корнеля мундруцо.

77-й Венеціанський кінофестиваль проходив з 2 по 12 вересня. Через пандемію коронавірусу частину програми перенесли в онлайн-формат. Журі конкурсу очолювала австралійська актриса, володарка двох премій "Оскар" Кейт Бланшетт.

Вас також можуть зацікавити новини: