Ппереможець Євробачення 2021 - гурт Måneskin / фото Måneskin

22 травня відбувся фінал пісенного конкурсу Євробачення 2021, і вже визначився переможець музичного шоу. І ним стала група "Måneskin".

Читайте такожЄвробачення 2021: всі учасники фіналу та їхні пісні, порядок виступів (відео)На сцені Євробачення у фіналі група виступила з піснею "Zitti E Buoni".

Що відомо про гурт "Måneskin"

"Måneskin" – рок-гурт із Риму, до складу якої входять провідний вокаліст Даміано Давид, басистка Вікторія Де Анджеліс, гітарист Томас Раджі і барабанщик Ітан Торчіо. Колектив існує з 2016 року.

Гурт став відомим він після того, як у 2017 році посів друге місце в одинадцятому сезоні італійського шоу талантів X Factor.

2017 року був випущений дебютний сингл гурту під назвою "Chosen", який займав 2-ге місце в італійському чарті. Пізніше пісня увійшла до дебютного мініальбому "Måneskin", який вийшов у середині грудня 2017 року.

Дебютний студійний альбом гурту "Il ballo della vita", що вийшов у 2018 році, досяг 1-го місця в чартах Італії і потрапив до хіт-парадів ще декількох європейських країн.

Цього року "Måneskin" виступив на культовому італійському музичному фестивалі "Sanremo" з піснею "Zitti E Buoni" та виборов там золото. На правах переможця учасники гурту представляють Італію на Євробаченні 2021 у Роттердамі.

"Måneskin" – історія назви гурту

Назва гурту "Måneskin" запозичена з данської мови. Як розповідають учасники гурту, вибираючи назву для колективу, вони попросили басистку Вікторію, яка наполовину данка, назвати декілька цікавих данських слів.

Серед варіантів, запропонованих Вікторією, було слово "Måneskin", що перекладається з данської як "світло місяця". Саме так і вирішив назватися гурт. Колектив продовжує набувати популярності й наразі є одним із найуспішніших дебютантів на італійській сцені.

Вас також можуть зацікавити інші новини: