Стрічка вийде в український прокат 26 листопада \ The Earth Is Blue As an Orange

Фільм про Донбас "Земля блакитна, ніби апельсин "режисера Ірини Цілик, який братиме участь у Нацвідборі на" Оскар", отримав Гран-прі і приз за кращу операторську роботу найбільшого польського фестивалю документального кіно Millenium Docs Against Gravity.

Читайте такожФільм Сенцова "Номери" покажуть на Одеському кінофестиваліПро це повідомила в Facebook постановниця картини.

"Це просто щастя якесь, міцно обіймаю нашого кращого оператора В'ячеслава Цвєткова, решту команди і наших дорогих героїв фільму "Земля блакитна, ніби апельсин"", - написала Цілик.

Відео дня

Фільм розповідає про сім'ю, яка живе в "червоній зоні" Донбасу, де військові дії тривають вже довгий час. Долаючи щоденні травми існування в прифронтовій зоні, 36-річна Анна сама виховує чотирьох дітей. Але незважаючи на всі труднощі ця сім'я дуже дружна і життєрадісна. Мама і діти мають багато захоплень, грають на різних музичних інструментах і навіть самостійно знімають фільми про своє життя під час війни, передає 112.ua.

Стрічка вийде в український прокат 26 листопада.

Нагороди фільму: 

  • Фільм "Земля блакитна, ніби апельсин" отримав нагороду на кінофестивалі Sundance.
  • Європейська прем'єра пройшла на 70-му Берлінському кінофестивалі в рамках програми Generation 14plus, а Українська – на фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, де стрічка стала найкращим фільмом національного та міжнародного конкурсів.