Христина Соловій, Анна Трінчер / колаж з фото

З початку війни в Україні багато артистів взяли себе в руки і почали випускати нові пісні, щоб підняти бойовий дух українців. Дійсно, з музикою в серці легше переживати втрату близьких, окупацію рідного міста, розлуку з коханими. 

Сьогодні, в День Незалежності, пропонуємо вам додати в свій плейлист найбільш щемливі пісні, написані у воєнний час.

Христина Соловій - "Я твоя зброя"

Співачка Христина Соловій три місяці тому заявила, що їде в благодійний тур, під час якого збиратиме гроші на допомогу Україні. У переліку її хітів з'явилася пісня "Я - твоя зброя", присвячена українським захисникам.

"Спочатку я хочу довести, що вже зараз завдяки українським захисникам українська культура може і буде відбуватися в Україні. Навіть під час війни. І жодна русня цьому не зможе перешкодити. А після я хочу подякувати українській армії за можливість бути українською артисткою в Україні", - сказала Соловій.

TAYANNA - "Абрикоси"

У новій пісні TAYANNA намагалася передати, що з початку війни українці не залишилися одні. З нами тепер весь світ, який підтримує нас в такий непростий час. Більш того, співачка впевнена, що зовсім скоро сім'ї, яких розлучила війна, зможуть возз'єднатися.

"Як абрикоси зацвітуть, повернемося по хатах

Дикі бузку вкрай, вимили з серця шкода

Стали ми сильними, страху нема, як сталь

Нас не перемогти, на глибині душі"

О. Пономарьов, М. Хома, т. Тополя, Є. Кошовий, Ю. Ткач, П. Чорний - "Україна переможе"

У цій пісні звучить головна фраза, яка з початку війни на вустах кожного українця - "Російський військовий корабель, йди н**уй". Артисти впевнені, що зовсім скоро ця вбивча війна закінчиться, і, звичайно, в ній переможе Україна.

Анна Трінчер - "Рідна мати моя"

Кожен українець знає пісню "Рідна мати моя", але у виконанні Анни Трінчер вона зазвучала по-новому. У кліпі разом з артисткою знялися її мама і бабуся. Зірка довела до сліз кавером на цю легендарну пісню і викликала у шанувальників море спогадів і болю за своїх найдорожчих людей.

Jerry Heil - "Мрія"

Співачка Jerry Heil у пісні "Мрія" згадала про знищений літак, міста і постійні бомбардування. Вона співає про те, що окупанти можуть розбомбити Щастя, вони можуть розстріляти "Мрію", але вбити свободу їм не вдасться. Кожен буде жати, що посіяв.

Вас також можуть зацікавити новини: