Підгодівлю для троянд зробити дуже просто / фото ua.depositphotos.com

Троянди - розкішні квіти, які не тільки приємно пахнуть, але і радують око кожній жінці. Для того, щоб насолоджуватися їхнім цвітінням дуже довго, їх потрібно правильно підгодовувати.

УНІАН розповідає, чим підгодувати троянди для рясного цвітіння.

Чим підгодувати троянди до цвітіння - найкращі засоби

Якщо ви не знаєте, яке найкраще добриво для троянд, то поспішаємо вам повідомити, що це засоби, в складі яких є калій і фосфор. Але це далеко не все, чим можна підгодувати квіти.

Відео дня
  • Підживлення фолієм і калієм

На 10 літрів води потрібно розвести по 10 грамів суперфосфату і сульфату калію. Така підгодівля троянд в стадії бутонізації, тобто в травні, зробить ваш сад просто фантастичним. Однак цей процес потрібно повторити в липні, додавши в розчин 500 грамів курячого посліду і 10 грамів нітрофоски. Це буде найкраще добриво для троянд.

  • Підживлення золою і водою

Якщо вам потрібна підгодівля троянд народними засобами, то тут теж все просто. Для цього вам знадобляться всього два інгредієнта - зола і вода.

Рецепт приготування розчину:

  • розмішайте 1 кг золи в 10 л води;
  • доведіть воду до кипіння;
  • залиште на газу ще на 20 хвилин;
  • остудіть розчин.

Після приготування розчину полийте їм рослини під корінь. 

  • Органічне добриво для троянд

Для такого типу підгодівлі квітів вам знадобиться послід - коров'ячий, кінський або курячий. Зазвичай його настоюють в бочці з водою один тиждень, а потім поливають їм рослини - 1:10 з розрахунку 1 відро на кущ. Розуміємо, що такий метод не зовсім приємний, але використавши його ви здивуєтеся своєму саду.

  • Підживлення кістковим борошном

Підживлення для троянд в домашніх умовах робиться за найбільш простим рецептом. Одну столову ложку борошна змішайте з одним літром грунту і додайте цю суміш в землю під час посадки. Тоді ваші квіти будуть швидше рости.

  • Підживлення сечовиною

У боротьбі з грибком на рослинах вам допоможе карбамід, який ще називають сечовиною. 30 грамів цього засобу додайте на 10 літрів води і обприскуйте троянди до і після цвітіння. Більш того, він відмінно впливає на їхній ріст.

  • Дріжджова підгодівля

В даному випадку вам потрібно 10 грамів сухих дріжджів і 2 ст.л. цукру розвести в 10 літрах теплої води. Через дві години настій необхідно розбавити 50 літрами води. Потім сміливо поливайте свої рослини, і ви побачите, як швидко вони "заграють новими фарбами". 

Як бачите, насправді все просто. Досить лише знати кілька секретних інгредієнтів, які дозволять вашим квітам бути красивішими, ніж у інших садівників.

Вас також можуть зацікавити новини: